EĞİTİM SEN'DEN ÇEDES VE MESEM TEPKİSİ

Eğitim Sen Denizli Şube, Milli Eğitim Denizli İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak ÇEDES ve MESEM projelerine tepki gösterdi. Basın açıklamasını Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Özdemir okudu.

  • 13 Mart 2024 - 17:57
  • Son Güncelleme : 13 Mart 2024 - 17:59

Millî Eğitim Bakanlığı’nın patronlara ucuz iş gücü sağlamak için gündeme getirdiği Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM) ve eğitim sistemini büyük ölçüde dinselleştirmeyi hedefleyen ÇEDES projesinin sonuçlarına değinen Özdemir, "MESEM projesiyle yüzbinlerce çocuk ‘çırak’ ya da ‘stajyer’ kimliğiyle işçi gibi çalıştırılmaktadır. Ülkede en düşük emekli aylığının 10 bin lira olduğu koşullarda MESEM kapsamında çalıştırılan yoksul ailelerin çocukları, okumak yerine çalışmaya zorlanmaktadır" dedi.


Özdemir devamında Millî Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde yürütülmekte olan ÇEDES Projesinin laik yaşama açıktan meydan okuma anlamına geldiğini dile getirdi. 

"DERHAL DURDURULMALI"

Her iki projenin de iptal edilmesi gerektiğini söyleyen Özdemir, "MESEM ve ÇEDES projeleri temel hak ve özgürlüklere aykırıdır ve derhal durdurulmalıdır. Çocuklarımızın MESEM, ÇEDES ve benzeri projelerin parçası haline getirilmesine tepkisiz kalmayacağımız" sözleriyle mücadele çağrısı yaptı. Açıklama sloganlarla sona erdi.