RESSAM GÜLER KANSERE YENİLDİ

Denizli'de akciğer kanseri ile mücadele eden ressam Orhan Güler, hayatını kaybetti. Sarayköy'de yaşayan 64 yaşındaki Güler, tedavi gördüğü Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Güler, yarın Sarayköy'de toprağa verilecek.

  • 19 Aralık 2020 - 16:34
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde yaşayan ressam Orhan Güler, hayatını kaybetti. İstanbul'da mimarlık yaptıktan sonra ilçeye yerleşen ve ilçenin çeşitli sokaklarını resmeden Güler, bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu.

64 yaşındaki ressam, durumunun ağırlaşmasının ardından Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alındı. Bir süredir burada tedavi gören Güler'den akşam saatlerinde acı haber geldi. İlçenin sevilen isimleri arasında yer alan Güler, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Güler'in ölümü ilçeyi yasa boğdu.

İLÇENİN ARŞİVİNİ OLUŞTURMUŞTU

Sanat hayatını ilçeye adayan Güler, çocukluğunun geçtiği sokakları resmederek ilçeye ait bir arşiv oluşturdu. 11 yılda 128 sulu oya tablo yapan Güler'in tedavisi için yaptığı tablolar satılmıştı. Güler, yarın ilçede son yolculuğuna uğurlanacak.