PROTKOLDEN 10 NİSAN MESAJI

Denizli protokolünden Türk Polis Teşkilatı'nın 176. kuruluş yıldönümü mesajları yayınlandı. İşte o mesajlar...

  • 10 Nisan 2021 - 10:07
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

VALİ ATİK, POLİS HAFTASI’NI KUTLADI

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Polis Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Atik, “Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 176. yıl dönümü vesilesiyle kuruluşundan bu yana gücünü ve güvenirliliğini arttıran, toplumun huzur ve güvenliği için vatanımızın her bir köşesinde fedakârca kutsal görevi icra eden tüm teşkilatımızın Polis haftasını kutluyorum. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamasını sağlamak için yetkisini kanunlardan alarak görev yapan güzide teşkilatımız, yaptığı ulvi görevle milletimizin sinesinde yerini almıştır. Hayatımızın her alanında yanımızda olan polislerimiz zaman ve mekân mefhumu gözetmeden canları pahasına da olsa göreve atılmaktan hiç çekinmezler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk: “Polis; asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.” diyerek polislerimizin toplumdaki yeri ve önemine değinmiştir. Polis Teşkilatı’nın çağdaş yöntemlerle idare edilmesini ve çağdaş bilgilerle donanmış polislerle yenileştirilmesini isteyen Atatürk’e göre; Ülkenin iç güvenliğinin huzur ve asayişinin sağlanması ve bunun devamlılık arz etmesi çok önemli idi” dedi. Vali Atik şöyle devam etti, “Bugün de teknolojiyi yakından takip ederek zamanın şartlarına ayak uyduran, sürekli gelişen bir yapıya sahip olan ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkan polis teşkilatımız onur ve gurur kaynağımız olmaya devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; Polis Teşkilatı’mızın kuruluşunun 176. yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Günü’nü kutluyor, görevini kahramanca yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyor; görevleri başındaki tüm polislerimize ve değerli ailelerine de selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Türk Polis Teşkilatı 176 yaşında

Türk Polis Teşkilatı'nın 176. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği uğruna kendi hayatlarını riske atan emniyet mensuplarımız gözbebeğimizdir" dedi.

10 Nisan Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası ile nedeniyle Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan bir mesaj yayımladı. Başkan Osman Zolan mesajında, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, vatandaşların huzur ve mutluluğu ile can ve mal güvenliğini sağlamak için gece gündüz çalışan Türk Polis Teşkilatı’nın 176. kuruluş yıl dönümünü tebrik etti. Yaklaşık 2 asırdır suçu ve suçluyu önleyici hizmetlerde Türk Polis Teşkilatı’nın nice şehitler verdiğini vurgulayan Başkan Zolan, "Gücünü kanunlardan, desteğini aziz milletimizden alan Emniyet Teşkilatımız ülkemizin ve şehrimizin her köşesinde mesai mefhumu gözetmeksizin fedakarca çalışmaktadır" ifadelerini kullandı.

Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği uğruna kendi hayatlarını riske atan emniyet mensuplarımız gözbebeğimizdir. Şehrimizin ve ülkemizin huzur ve güvenliği için görev yapan başta Denizli Emniyet Müdürlüğümüz olmak üzere; tüm Türk Polis Teşkilatımızın 176. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, mukaddes değerlerimiz uğruna can veren şehit polislerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ve ailelerine ise uzun ömürler diliyorum."

BAŞKAN ÖRKİ’DEN 10 NİSAN MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 176. yılı ile ilgili olarak mesaj yayımladı. Başkan Örki, “Bu cennet vatanımızın güvenliği ve huzuru için 7 gün 24 saat esasına göre görev yapan polis teşkilatımızın 176. yılını kutluyorum” dedi.

Türk Polis Teşkilatı'nın 176. kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası ile ilgili Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, yazılı bir mesaj yayımladı. Türk Polis Teşkilatı’nın, kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne kadar ülkemizde huzur ve düzenin bozulmaması ve vatandaşların güvenli bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi için gece gündüz fedakârca görev yaptığını ifade eden Başkan Örki, “Polislerimiz her an halkımızın yanında oluyor. Büyük bir özveri ile vatandaşlarımızın ve bizlerin güvenliği için gece gündüz çalışan polislerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Ülkemizin ve milletimizin huzur ve asayişinin sağlanması kadar, milli birlik ve beraberliğimizin devamı için de vazgeçilmez bir unsur olan polis teşkilatımız köklü kurumların başında gelmektedir. 1 yılı aşkın süredir devam eden Koronavirüs mücadelesinde de polislerimizin bu konuda gösterdikleri çaba da takdir edilesi bir özveri örneğidir. Bu duygularla tüm emniyet mensuplarımızı takdirle ve sevgiyle selamlıyor, vatanı ve milleti uğruna canlarını veren tüm Emniyet mensuplarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor, gazilerimizi ve halen görev başında bulunan polislerimize de minnet ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

BAŞKAN ARSLAN'DAN 10 NİSAN MESAJI

Çameli Belediye Başkanımız Cengiz Arslan Türk Polis Teşkilatı mensuplarının gününü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Arslan mesajında

Kuruluşundan bugüne kadar, ülkemizde huzur ve güvenliği sağlamayı, vatandaşımızın can ve mal güvenliği ile namusunu korumayı, devletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi  kendisine vazife edinen, gücünü kanunlardan, desteğini de halktan alan, geçmişi şanla ve şerefle dolu Türk Polis Teşkilatı'nın 176. yıl dönümünü hep birlikte  kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Köklü bir geçmişe, tecrübeye ve birikime sahip olan Türk Polis Teşkilatı, kanunların uygulanmasını gözetmek, kamu düzeni ile vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak amacıyla kutsi bir görev üstlenmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Polis Teşkilatı mensuplarının gününü kutluyorum. Görevlerini yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor, gazi polislerimize şükranlarımı sunuyor, görevi başında bulunanlara ve emekli olanlara aileleriyle birlikte sağlıklı bir hayat ve mutluluklar diliyorum

Bu duygu ve düşüncelerle; Polis Teşkilatımızın, Polis Haftası'nı ve 10 Nisan Polis Günü'nü kutluyor, görevi başında şehit düşen; aramızdan ayrılan güvenlik mensuplarımıza Allah'tan rahmet, gazi olanlara ve görevleri başında olan personele sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

“POLİS OLMAK MANGAL GİBİ YÜREK İSTER”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkanı Ziya Gökalp, Türk Polisi’nin 176 yıldır güvenliğimizin teminatı olduğunu söyledi.

MHP İl Başkanı Gökalp, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 176’ncı yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Gökalp, mesajında, "Polis olmak zordur, gece gündüz devlet için çalışmayı, millet için çırpınmayı gerektirir.Polis olmak; özveri ister, özgüven ister, öz değerlere bağlılık ister, yetmedi mangal gibi yürek ister. Türk polisi milli güvenliğimizi temin amacıyla çok sayıda şehit ve gazi vermiş, onca badirelere göğüs germiştir. Türk Polis Teşkilatı; Suç ve suçluyla mücadelede cesaret nişanesi, Vatana, millete, bayrağa sevgide cevval bir sadakat timsali, Masum ve mağdurları korumada asalet numunesi, Hakk’a riayet, halka hürmet, hakikate dikkat gösteren fedakârlık zirvesi olarak 176 yılı geride bırakmıştır.10 Nisan 1845’den bugüne kadar, emniyet ve esenliğin bekçisi, asayiş ve toplum huzurunun güvencesi olmayı başaran Türk Polis Teşkilatımızla haklı olarak övünüyor, her zaman kahraman Türk Polisinin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim” dedi.

Türk Polis Teşkilatının 176. Kuruluş yıldönümünü içtenlikle kutladığını belirten Gökalp, “Biz polislerimizin hangi zorluklar altında görevlerini icra ettiklerinin bilincindeyiz. Biz polislerimizin nelere katlanarak, neleri göze alıp, ne tür engel ve engellemeleri aşarak mesleki onurlarını muhafazaya çabaladıklarının da farkındayız.Türk polisi Türk milletinin beka ve güvenliğinin 176 yıllık hizmetkârıdır. Dilerim ki, Türk polisi mahşeri vicdan türbesinin inanmış türbedarı olarak her daim var olur. Şunu unutmayalım ki, asıl polis, asıl hâkim ve savcı insanın kendi vicdanıdır. Yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadele esnasında şehadet şerbetinden içen aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.Türk Polis Teşkilatı’nın 176’ncı yıldönümünü içtenlikle kutluyor, hepsine aileleriyle birlikte en iyi dileklerimi sunuyorum" diye konuştu.