ARPACI, GÜRLESİN'İN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Pamukkale Belediyesi’nin kurucu belediye başkanı Hüseyin Gürlesin döneminde 8 milyon liraya ulaşan usulsüz ödemelerin yapıldığının ortaya çıkmasının ardından CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

  • 09 Nisan 2021 - 06:53
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği basın toplantısı ile Ak Parti önceki dönem Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin döneminde belediyenin 8 milyon lira zarara uğratıldığını açıklayan ve suç duyurusunda bulunduklarını duyuran Başkan Arda Arpacı’nın açıklamalarının ardından Hüseyin Gürlesin ve Başkan yardımcısı Selim Arkan hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 07.08.2020 tarihinde soruşturma izni verildiğini açıklamıştı.

Başkan Arpacı’nın bu açıklamasının ardından Pamukkale Belediyesi Eski Başkanı Hüseyin Gürlesin’in 29.03.2021 tarihinde yayınlanan basın açıklamasının 4.maddesinde “AK Parti’ye zarar vermek maksadıyla, Ana muhalefet partisi yetkilileri başta olmak üzere bir takım kötü niyetli çevrelerce bir takım asılsız iddialar ortaya atılmış ve İçişleri Bakanlığı’nca yapılan bir inceleme çarpıtılarak basına servis edilmiştir” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Gürlesin’in bu sözlerinin ardından yeni bir açıklama yapan CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, ana muhalefet partisi olarak bir usulsüzlük gördüğümüzde araştırma yapmak, suç duyurusunda bulunmak, bu konuda belediye meclisinde sözlü ve yazılı soru önergesi vermek, basın açıklamasında bulunarak sorumlu olduğumuz toplumu aydınlatmak kamu yararı korumaya devam edeceklerini söyledi.

Başkan Arpacı, “Nitekim görevimizin gereği olarak öncelikle; Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanlığı olarak 04.12.2019 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Ardından belediye meclis toplantılarında soru önergeleri verildi. Valilik Makamı’na 26.06.2020 soruşturma izni sürecinin akıbeti hakkında bilgi verilmesi talebinde bulunuldu. Bunun neticesinde 30.06.2020 tarihinde Valilikten araştırmanın devam ettiği tarafımıza yazılı olarak bildirildi. İlerleyen süreçte bu konuda bir gelişme olmaması üzerine 26.02.2021 tarihinde Denizli Basın Merkezi’nde konu ile alakalı basın açıklaması yoluyla kamuoyu bilgilendirildi.

Başkan Hüseyin Gürlesin ve Başkan yardımcısı Selim Arkan hakkında İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu imzasıyla 07.08.2020 tarihinde soruşturma izni verildiğine dair belgenin 23.03.2021 tarihinde basına yansıdığını gördük. Bu belgeyi incelediğimizde oluşan zararın bizim tespit ettiğimiz 8.154.299,91 TL’nin daha da üzerinde 8.384.814,16 TL olarak gerçekleştiğini tespit ettik. Tüm bu veriler ışığında, Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanlığı olarak başlangıçta suç duyurusunda bulunmakta ve olayı takip ederek kamuoyunu aydınlatmakta ne kadar haklı olduğumuz görülmektedir.

Açıklamada, “Eski Başkan Hüseyin Gürlesin başkanlığı döneminde kendisine veya yakın çevresine menfaat sağlama anlamına gelebilecek iddia düzeyinde dahi bilgi ve belge elde edemeyen iftiracılar, bu kez bazı belediye bürokratlarının kendi yetki ve inisiyatiflerini kullanarak Başkanın bilgisi dışında yaptıkları iş ve işlemler üzerinden başkanı sorumlu tutma ve yıpratma çabasına girişmişlerdir” denmektedir.

Basın açıklamasının 8 ve 9. Maddesinde belirtildiği üzere ne tesadüftür ki temlik sözleşmesine onay verildiği tarihte ve usulsüz ödemelerin yapıldığı tarihte Başkan izinlidir ve yine tesadüf vekalet Başkan yardımcısı Selim Arkan’a verilmiş ve tüm işlemler Başkanın bilgisi ve izni dışında Başkan yardımcısı Selim Arkan’ın kendi yetki ve inisiyatifiyle yapılmıştır.

Eski Başkan, hiçbir hukuki sorumluluğunun bulunmadığını, temlik sözleşmelerinin kendi görevde olmadığı zamanda teslim edildiğini ve ödemelerin kendi olmadığı zamanda yapıldığını belirtirken, temlik onayını veren ve ödemeleri yapan Başkan yardımcısı Selim Arkan’ın hukukçu olması ve Başkanın onun yaptığı işlere güven duyması nedeniyle böyle bir durum olduğunu söylemektedir. Ancak dikkat çeken nokta ise; Başkanın belediyenin sevk ve idaresinden sorumlu olmasına rağmen mevzuatlara aykırı şekilde gerçekleşen ödemelerin kendi bilgisi dışında yapılmasını hayatın doğal akışı içinde bulmasıdır.

Halbuki; İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma izin yazısında mevzuata aykırı yapılan ödemeler için “ödemelerin miktarlarının yüksekliği nedeni ile belediye başkanının bilgisi dışında yapılmasının hayatın doğal akışına aykırı olduğu” özellikle belirtilmektedir.

Yine Gürlesin basın açıklamasının 15. Maddesinde “Başkan Yardımcılarının görevlerinde siyasi kimlikleri bulunmayıp, devlet memurları kanuna göre görev icra eden bürokratlardır. Ana muhalefet partisi başkan yardımcısını suçlarken ve basına demeç verirken bu şahsın önüne AK Partili ibaresini eklemiş” diyerek suçlamada bulunmaktadır.

Eski Başkan Hüseyin Gürlesin’e soruyoruz:

Başkan Yardımcısı Selim Arkan AK Parti meclis üyesi değil miydi?

Selim Arkan sizin yeğeniniz değil midir? Aranızda dayı yeğen ilişki yok mu?

İnşaatı tamamlamadan kaçıp giden firmalara yapılan çek ödemelerinde sizin imzanız yok mu?

Usulsüz ödemeleri ne zaman öğrendiniz? Öğrendiğinizde Başkan Yardımcısı Selim Arkan’ı neden görevden almadınız ve yasal süreci neden başlatmadınız?

Kontaş İnş. Tur. San. Ltd. Şti.’ne 2019 yerel seçimlerinden 4 gün önce Ankara 23. İcra Müdürlüğü’nden icra takibi yaptırmanız olayı gizlemek değil midir?

Konu ile birinci dereceden ilgili Başkan Yardımcınız ve yeğeniniz Selim Arkan’dan konu ile ilgili bugüne kadar hiçbir açıklama gelmemiştir. Bilginiz dahilinde mi sessiz kalmaktadır?

Kurucu belediye başkanı olarak sıfır borçla yönetmeye başlayıp, hiçbir projesini bitiremeyip, 5 sene sonunda 340 milyon TL borç yükü altına soktuğunuz belediyenin başkanlık makamı için partiniz tarafından yeniden aday gösterilmemiş olmanız acaba ‘’başarısız belediye başkanı’’ olduğunuzun da tescili anlamı taşıyor diye algılanabilir mi?