PEKDEMİR: BENİ HAPSE Mİ ATACAKLAR?

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde bulunan Gerali mahallesinde meydana gelen jeotermal patlama ile ilgili Denizli CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca vatandaş endişeli diyerek patlamanın gerçekleştiği yerde şirket yetkililerinden bilgi aldı.

  • 12 Mayıs 2024 - 18:56
  • Son Güncelleme : 12 Mayıs 2024 - 18:58

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde bulunan Gerali mahallesinde meydana gelen jeotermal patlama 14 gündür devam ediyor. Yetkiler ise kamuoyuna herhangi bir resmi açıklama yapmadı. Bugün Denizli CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’da alanda bulunarak Şirket sahibi Halil Pekdemir’e sorularını yöneltti. Halil Pekdemir ise resmi belgeleri sizinle paylaşacağım dedi.  

“Peki Burada Bir İhmal Var Mı?” 

Denizli CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Şirket Sahibi Halil Pekdemir’e şu soruları sordu; “Sarayköy halkı şunu bilmek istiyor havaya çıkan bu gaz asit yağmuru olarak geri dönüp bizim ürünlerimize zarar verecek mi? Çevredeki insanların sağlığına şimdi olmasa bile gelecekte zarar verecek mi? Peki burada bir ihmal var mı, soruşturma açıldı mı? İfade alınması söz konusu mu? Yargısal bir süreçten bahsediyorum” 

“Suçum Yokken Beni Hapse Mi Atacaklar” 

Bu sorulara ilişkin Halil Pekdemir ise “insan sağlığına zarar vermiyoruz rapor geldi Türkiye Petrollerinden.  Sayın başkanım ben size bunları ileteceğim. Şimdi benim bir suçum yokken beni hapse mi atacaklar. Şunu anlatmaya çalışıyorum. Gıda ile ilgili, tarımla ilgili bende bir tarımcıyım burada çıkan gazın yüzde 99’u karbondioksit, sera da kullanılıyor, tarımda kullanılıyor” dedi.  

“Ben Yazılı Cevap İstiyorum” 

Denizli CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ise Şirket Sahibi Halil Pekdemir’e “Ben sözlü cevap değil yazılı cevap istiyorum” dedi bunun üzerine Halil Pekdemir ise “Göndereceğim Avrupa birliğinin 10 ppm üstü zehir dediği zararlı dediği biz de 3.8. zararlı değil bunu size göndereceğim. Bizim buradaki zararımız bir gürültü ve zaman zaman yer altının formasyonundan gelen kirlilik. Bu işi bitirelim bitirdikten sonra her türlü yanlarındayız dedi. Benim yüzümden zarar gören bir vatandaş varsa o gün ürettiği ürünün en yüksek fiyatından ödemeye hazırım. Burada en büyük mesele kuyuyu kapatmak.” şeklinde konuştu.