HALİL PEKDEMİR YALANLADI HABERCİ KUŞ VİDEOSU İLE BELGELEDİ

Sarayköy’de 29 Nisan tarihinde patlayan Jeotermal kuyusundaki gaz sızıntısı 2. Haftasında devam ediyor.

  • 12 Mayıs 2024 - 18:36
  • Son Güncelleme : 12 Mayıs 2024 - 18:39

TBMM Başkanvekili, CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın bölgede yaptığı incelemeler sırasında şirket yetkilisi Halil Pekdemir gazetecilerin sorularını yanıtladı.

2. yıl önce sismik araştırma sırasında kuyular henüz açılmadan önce köylülerle yaşanan tartışmanın hatırlatıldığı Pekdemir; “Öyle bir şey yok. Belge sunsunlar” dedi. Pekdemir’in yalanladığı olayın görüntüleri ise sosyal medyada da paylaşıldı. Haberci Kuş’un ulaştığı videoda 2 yıl önce Halil Pekdemir’in de bulunduğu masada şirket yetkilisi ‘Biz burada sizden izin almaya geldik’ dedi. Köylülerle şirket yetkilileri arasında yaşanan gerginlikte köylüler izin vermediklerini söyleyerek tepkilerini ortaya koydu.

2 yıl önce şirket yetkililerine köylüler adına soru yönlendiren Av. Ozan Orpak ise kamera karşısına geçerek o günün şahidi olan 50 kişinin olduğunu kaydetti. Orpak: “Bize köylülerimiz 2 yıl önce başvurduğu zaman tarlalarımızdan kablolar geçiyor dediler. Tarlalarda mahsullerimiz zarar görüyor dediler. Şirket yetkilileri o dönem ne zarar varsa biz karşılayacağız dedi. Bu görüntüler sosyal medyada mevcuttur” ifadesini kullandı.