PAÜ'LÜ ÖĞRENCİLERDEN 'SOSYAL ADALETSİZLİK' VURGUSU

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi tarafından yapılan derslere mutlak katılma zorunluluğu ve derslerin sisteme kayıt edilmeyeceği açıklamasının ardından öğrenciler, üniversite yönetimine tepki gecikmedi. Öğrenciler, sosyal medya üzerinden yaptıkları ortak paylaşımda herkesin eşit şartlara imkanı olmadığını öne sürerek kararın gözden geçirilmesini istedi.

  • 29 Eylül 2020 - 14:56
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Mart ayından bu yana Türkiye’de etkili olan korona virüs nedeniyle ilk etapta üniversitelerde örgün eğimlere ara verilmiş. Geride kalan eğim döneminin ikinci yarısını interakf eğimle geçiren üniversite öğrencileri, pandeminin devam etmesinin ardından 2020-2021 eğim döneminin ilk yarısını da aynı sistemle uzaktan eğimle devam edecek. Üniversitelerin sadece örgün eğime ihyaç duyulan p fakültesi eğimleri yüz yüze verilecek.

PAÜ YÖNETİMİNDEN TEPKİ ÇEKEN HAREKET

Bütün bunlar yaşanırken, Pamukkale Üniversitesi öğrencilerin tepkisini çeken bir açıklama yap. Tüm öğrencilere sms yoluyla gönderilen mesajda uzaktan eğim derslerine girilmesi zorunlu kılınırken, derslerin bir daha izlenmemesine neden olacak sisteme yüklemenin yapılmayacağını belirldi. Bu mesajın ardından öğrencilerden PAÜ yönemine tepki gecikmedi. Her öğrencinin aynı şartlara sahip olmadığı belirlen tepki açıklamasında, yönemin aldığı kararı gözden geçirilmesi istendi. İşte o paylaşım: