DENİZLİ’NİN ÜÇ BÜYÜK SATRANÇ KULÜBÜ ANAKAMP’TA BULUŞTU

Kurulduğu günden bu yana LGS’ye hazırlıkta oluşturduğu yenilikçi eğitim-öğretim modelinin yanı sıra öğrencilerinin sosyal ve zihinsel gelişimlerini sağlamaya yönelik düzenli olarak etkinlikler gerçekleştirmeye devam eden Anakamp, 27 Eylül Pazar günü düzenlediği etkinlikle satranç sporuna gönül vermiş tüm öğrencilere ulaşmayı başardı. Etkinlikle birlikte Anakamp kurumları ile de tanışma fırsatı bulan gençler keyifli zamanlar geçirdi.

  • 30 Eylül 2020 - 07:01
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

27 Eylül Pazar günü, Denizli’nin üç büyük satranç kulübü olan; Önay Satranç Spor Kulübü, Denizli Satranç İhtisas Kulübü ve Dr. Metin Sürmeli Satranç Spor Kulübü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği organizasyonda Anakamp’ın yeni binasında yine verimli ve keyifli zamanlar yaşandı.

Denizli’nin üç büyük satranç kulübünü bir araya getiren etkinlikte Anakamp Yöneticisi ve Eğitim Danışmanı Emre Değirmencioğlu yaptığı konuşmada “Bilgelik arayışı, eğitimin özüdür. Bilgelik, bilgi deneyimi ve sağlam karakterin birleşimidir. Satranç, gençlerimizin karakterini geliştirmemiz için bize bir araç sağlar. Satranç; sabır, özdenetim, alçakgönüllülük, kayıp ve hayal kırıklığı ile nasıl başa çıkılacağını öğretirken bunu sağlamak için de tehdit etmeyen ve kontrollü bir ortam sağlar. Bu direnç, karakter olarak saklandığı için yaşamın diğer tüm alanlarına aktarılabilir. Bu faydaları nedeniyle ve problemleri çözerken stratejik düşünmeyi teşvik etmek için satrancı, müfredata sorunsuz bir şekilde dahil ediyoruz. Her şey bir yana, müfredatın içinde ve dışında satranca odaklanmanın, kurumumuz Satranç takımının popülaritesi ve rekabet başarısı üzerinde dramatik bir etkisi var.”

Dr. Metin Sürmeli Satranç Spor Kulübü Başkanı İsmail Sarı ise satrancın mükemmel ve düşük maliyetli, her yaştan, herkesin katılabileceği her türlü hava aktivitesi olduğunu vurgulayarak “Satranç oyuncusu olmanın eğitici faydaları çoktur ve analitik düşünme becerilerini geliştirmeyi ve hafızayı korumaya yardımcı olmayı içerir. Satranç, büyük bir güven oluşturucu, sabır ve sebat öğreticidir. Güvenli bir ortamda risk almayı teşvik ediyor ve iyi sportmenliğe güçlü bir vurgu yaparak keyifli bir problem çözme ortamı yaratıyoruz. Satranç Kulübümüzde satranca gönül verenler eğitimsel faydalarının yanı sıra turnuvalarda yarışarak, yeni arkadaşlar edinerek, oyunlarını geliştirerek ve kişisel rekorlara imza atarak çok eğlenirler.” dedi.