PAÜ'DE YANLIŞLIKLA AİDS HASTALARININ SAYISI PAYLAŞILDI

Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) Hastanesi’nin ödül temalı basın bülteninde dikkatten kaçan bir detay hastanedeki AIDS virüsü taşıyan hasta sayısını ortaya çıkardı.

  • 15 Ekim 2020 - 16:28
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

PAÜ Hastanesi bugün gönderdiği basın bülteni ile araştırma çalışmaları ile birincilik almaya devam ederek Retina Araştırma Ödüllerinde de birinci olduğunu duyurdu. Basın bülteninde 2019 yılı Bayer’in katkılarıyla Türk Oftalmoloji Derneği tarafından organize edilen Retina Araştırma Ödülleri yarışmasında, yapmış oldukları araştırma ile Pamukkale Üniversitesi Hastanesi birincilik ödülü aldı. Çalışma hakkında bilgi veren Göz Hastalıkları AD. Başkanı Prof. Dr.Ebru Nevin Çetin şu açıklamalarda bulundu ; Bu araştırmayı ekip arkadaşlarım olarak  Göz Hastalıkları AD. Öğretim Üyesi Doç. Dr.Gökhan Pekel, Op. Dr. Osman Parça, Enfeksiyon AD. Öğretim Üyesi Prof. Dr.Selda Sayın Kutlu, Doç. Dr. Murat Kutlu tarafından gerçekleştirdik.” İfadelerine yer verildi.

YANLIŞLIKLA SAYI PAYLAŞILDI

Araştırmanın içeriğinin anlatıldığı bölümde ise hata gerçekleşti. Bültende “Çalışmada HIV-1 infeksiyonu bulunan kişilerin sinir ve damar yapısındaki değişiklikler incelenmiş ve hastalığın şiddetiyle ilişkisi irdelendiği, yaklaşık 10 ay süren araştırmaya 45 HIV-1 infeksiyonu olan hasta dahil edildi. Çalışma sonunda HIV-1 infeksiyonu olan kişilerin sinir tabakasında normal gözlere göre değişiklikler olduğu saptanmış ve damar tabakası kalınlığının viral yük ile ilişkili olduğu gösterilmiştir.”ifadeleri HIV-1 AIDS taşıyan hasta sayısınının ortaya çıkmasına neden oldu.

Düzeltme bültenlerinde bu hata giderilse de 45 AIDS hastasının olduğu ortaya çıkmış oldu.