PAMUKKALE’DE BİTKİSEL ATIK YAĞLAR GERİ DÖNÜŞÜMLE TOPLANIYOR

Çevre konusunda en duyarlı belediyelerden biri olan Pamukkale Belediyesi, bitkisel atık yağları toplamaya devam ediyor. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale halkının bitkisel yağ toplama konusunda hassasiyet göstermelerini beklediklerini söyledi.

  • 29 Aralık 2020 - 20:13
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Bitkisel atık yağlar her yıl milyarlarca litre suyun kirlenmesine neden oluyor. Pamukkale Belediyesi bunun önüne geçmek için çeşitli çalışmalar yapıyor. Pamukkale Belediyesi, bu konuda ÇEVSA Bitkisel Atık Yağ Toplama ve Geri Dönüşüm ile bitkisel atık yağ üretici ve tüketicilerinden çıkan kullanılmış her türlü bitkisel atık yağların toplanması ve geri dönüşüme gönderilmesi konusunda 3 yıllığına sözleşme imzaladı. Başkanlık makamında gerçekleşen törende protokol Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve ÇEVSA Bitkisel Atık Yağ Toplama ve Geri Dönüşüm Sahibi Gülsüm Arslan tarafından imzalandı.

BİTKİSEL ATIK YAĞ GETİRENE HEDİYELER VAR

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, gelecek nesillere daha temiz bir Pamukkale bırakmak için çalıştıklarını ifade ederek, “Daha temiz çevre için gereken ne varsa yapıyoruz. Bu çalışmalardan biri de bitkisel atık yağların toplanması çalışması. Yetkili firma ile yaptığımız protokol çerçevesinde evlerimizde lavabolarımıza döktüğümüz atık yağların toplanmasını ve çevreyi kirletmesine engel olmak istiyoruz. Bundan sonra bitkisel atık yağlarımızı daha tertipli ve düzenli bir şekilde toplayacağız. Teşvik etmek için, hediyelerimiz olacak. Vatandaşlarımıza getirdikleri 5 litrelik atık yağa karşılık bez çanta içinde 750 ml’lik sıvı deterjan hediye edeceğiz. Pamukkaleli vatandaşlarımız evlerinde kullandıkları bitkisel atık yağları biriktirerek, muhtarlıklarımızda bulunan atık toplama merkezlerine getirebilecekler. Okullarımızda da toplama merkezleri olacak. Ayrıca bir alışveriş merkezimizde de bitkisel atık yağ toplama merkezimiz olacak. Vatandaşlarımızın atık yağları bu noktalardan geri dönüşüme kazandırmalarını rica ediyoruz” dedi.

YENİ AÇILAN İŞLETMELERE ŞART GETİRİLDİ

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale sınırları içerisinde açılacak işletmelere bir şart getirdiklerini de belirterek “Yeni açılan işletmelere yeni bir şart koşacağız. Bitkisel yağ kullanan işletmelerimize, bu bitkisel yağlarını lavaboya dökmeme şartı getiriyoruz. İşyeri açma ruhsatı alacak işletmelerimize, belediyemizle de anlaşmış olan lisanslı geri dönüşüm firmalarıyla anlaşma şartı koyuyoruz. Çevreye hep birlikte değer vereceğiz” diye konuştu.