ÖZTÜRK'TEN SKANDAL İDDİA

Denizli Milletvekili Yasin Öztürk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada çarpıcı iddialar ortaya attı. Öztürk Denizli’de görülen büyük ticaret davalarında bir hakimin büyük davalara sürekli olarak yeğenini görevlendirdiğini iddia etti.

  • 19 Nisan 2020 - 20:20
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Milletvekili Yasin Öztürk TBMM Kürsüsü’nden çapıcı bir konuşma yaparak Denizli’yle ilgili bir iddia ortaya attı. Hukuk dışı bir çok eylemi barındıran bu iddiaların muhattabı ise yine bir hukukçu, Denizli Adliyesi hakimiydi. Milletvekili Öztürk  Denizli’de görülen büyük ticaret davalarından bir hakimin yeğenini görevlendirdiği ve bu şekilde aylık 1 milyon gelir elde edildiğini söyledi.

Milletvekili Öztürk kürsüden yaptığı 4-5 dakikalık bir konuşmada ‘Hukuk dışı uygulamaların yoğunluk kazanmaya başladığını ve hukuk dışı uygulamaların artık normal karşılanır bir hal aldığını’ söyledi.

Öztürk’ün iddiaları şu şekilde;

“Sizlere, adaletin çivisinin çıktığına yönelik lokal bir örnek vermek istiyorum. 15 yıldır Denizli’de görev yapan bir hakim, kimse fark etmez cesaretiyle, mali müşavir olan öz yeğenini, bilinçli olarak Denizli Adliyesi’nde bilirkişilik, konkordato komiserliği, kayyımlık listelerine sokuyor. Sonrası mı? Hakim Bey, tüm, bütün büyük ticari davaları istediği gibi yönlendiriyor, akla gelmeyecek rantlar dönüyor.

Görülen en büyük ticari davalarda verdiği raporlar, kararlar ve kayyımlıklar ile öz yeğen ya yönetimde, ya bilirkişilikte, ya da konkordato komiserliğinde, aylık 1 milyon liranın üstünde gelir ve maaş alıyor.

Tüm bu konular, HSYK şikayet dosyalarında kayda girmiş durumdadır. Ben yeğenin ismini vereyim, M. Uz… Dayısını siz bulursunuz. HSYK’ya yapılan şikayetler incelenmiyor, müfettiş görevlendirilmiyor. Neden ‘reddi hakim’ kabul edilmez ve başka biri görevlendirilmez.

Bir hakimin, kendi baktığı davalara, kendi öz ablasının oğlunu kayyım olarak ataması ne kadar etik. Davaya müdahil muhataplar, bu adalete nasıl güvenir. Çivisi çıkmış adaleti, yeniden rayına oturtmak, öncelikle hukukçuların görevi değil midir?”

DENİZLİ BAROSU HAREKETE GEÇTİ

Diğer taraftan, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, konuyla ilgili takipçisi olacaklarını belirterek bu iddialardan haberleri olduklarını söyledi.

İlhan bu iddiaların önemli olduğunu söyleyerek Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve Denizli Adalet Komisyonu Başkanlığı’na bildirdiklerini vurgulayarak bu iddiaların çok titiz bir şekilde hiçbir açıklık bırakılmadan gerekenin yapılması gerektiğini belirtti.