ÖZEL ÇOCUK İŞİ ANAOKULU AÇILDI

Özel Çocuk İşi Anaokulu açıldı. Merhum CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan'ın kızının kurucu müdürlüğünü yaptığı okulun açılışına yoğun ilgi vardı.

  • 08 Ekim 2019 - 19:40
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Açılışa Yeşilçam'ın unutulmayacak yüzlerinden Müjde Ar ve eşi eski Kültür Bakanlarından Ercan Karakaş, Denizli CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Arslan ailesi ve öğrenci velileri katıldı.

KEŞKE O'DA BURADA OLSAYDI

Açılışta konuşma yapan Özel Çocuk İşi Anaokulu Kurucu Müdürü, merhum CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan'ın kızı Nazife Demirkapı, okulun açılışında destek olan herkese teşekkür etti.

Nazife Demirkapı'nın konuşmasında Kazım Arslan'ın anıldığı anlarda ise duygusal anlar yaşandı. Demirkapı keşke babamda burada olsaydı sözlerini söylediğinde ise katılımcılar gözyaşlarını tutamadı.

Nazife Demirkapı; "Okulumuz,15 Eylül 2014 yılında,2014-2015 Eğitim Öğretim yılında Denizli’yi Montessori eğitimi ile tanıştırmak adına ‘Erken Başarı Montessori Anaokulu’ olarak açılmış ve 4 yıl boyunca bu isim altında faaliyetlerine devam etmiştir.2018 Eylül ayından itibaren, kurumsallaşabilmek amacıyla, kendi markamız olan, Maria Montessori’nin ‘Oyun çocuğun işidir.’ Sözünden yola çıkarak okulumuzun ismini Çocuk İşi Anaokulu olarak değiştirdik ve yeni binamızda yeni ismimizle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Eğitimin en yaygın unsuru ve temeli toplumdur. Toplumun en küçük ama en temel yapı taşlarından biri olan ise çocuklarımız. Çünkü çocuklardır, ileride toplumun gelişmesini sağlayacak olan, ekonomik kalkınmayı destekleyecek, milli ve manevi değerlerimizi koruyup geliştirecek olan.
Çalıştığımız kesim çok küçük, fakat yaptıkları işler çok büyük. Ve bizler onların yaptıkları işi her daim önemseyerek, onları yüreklendirerek, kendileri yapmaları için fırsat tanıyarak, kendilerine yetebilen bireyler yetiştiriyoruz. Çocuğa, yaşamının tüm alanlarında potansiyeline ulaşması için yardımcı oluyoruz.

Bunu yapmak elbette ki güçlü bir ekip işi. Okulumuz kısa sürede bir başarıya ulaştıysa, bu, benim yanımda her daim bana destek olan,işini sevgiyle yapan,benim ise her verdiğim sorumluluğu layığıyla yerine getiren kıymetli çalışma arkadaşlarımın olmasındandır.Hepsine tek tek gönülden teşekkür ediyorum.

Başarı bir varış noktası değil, bir yolculuktur bunun son derece farkındayım. Bu yolculukta maddi ve manevi benden desteğini hiç esirgemeyen, beni her zaman yüreklendiren sevgili eşim, annem ve ağabeyime ne kadar teşekkür etsem az. Ve tabiî ki de en büyük teşekkür şu an aramızda olmayan canım babama… Kendisine en büyük şükranlarımı sunuyorum. Bugün burada aramızda olmasını o kadar isterdim ki… Umarım bizi bir yerlerden izliyor, duyuyordur.

Ve tabi ki bu güzel binayı yapıp, sizlerin hizmetine sunmamıza vesile olan bilgi mimarlık’a, aynı zamanda  bizlere inanıp, güvenen, en değerli varlıklarını, çocuklarını hiç şüphesiz bizlere teslim eden değerli velilerimize, bugün beni burada yalnız bırakmayan birbirinden değerli protokol üyelerimize, kilometrelerce uzaklardan gelip bizlere eşlik eden kıymetli eş,dost,akrabalarımıza,her birinize ayrı ayrı teşekkür eder, tekrar hoş geldiniz der ve saygı ve sevgilerimi  sunarım" dedi.

Açılışta konuşan protokol üyeleri Kazım Arslan'ın hayalinin gerçekleşmesinin önemine değinirken, yapılan yatırımın Denizli'ye eğitim alanında seviye atlatacak bir yatırım olduğuna vurguladılar.

Son olarak kürsüye çıkan Müjde Ar "Oğlumun askerliği için geldiğim Denizli'de tanıştığım bu aile ile gönül bağımız oluştu. Kazım Arslan bizler için büyük bir değer. Eminim ki bizi bir yerlerden görüyordur" diyerek gökyüzüne baktı. Davetlilerin duygu dolu anlar yaşadığı konuşmanın ardından açılış kurdelası topluca kesildi.