ÖV-İŞ TARİHE YOLCULUK YAPIYOR

Denizli Eğitimci Öğrenci Veli işbirliği Derneği tarihe sahip çıkıyor. Kuruluş amacı öğrencilere eğitim desteği sağlamak ve eğitime dair sorunların çözümü için velileri bilinçlendirerek toplumsal muhalefeti örmeyi amaçlayan Öv-iş, bu çalışmalara dolaylı katkıda bulunmak için bir kültür gezisi düzenledi.

  • 12 Ekim 2021 - 07:25
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Binlerce yıldır birçok uygarlığa ev sahipliği yapan anadolu toprakları, keşfedilmeyi ve sahip çıkılmayı bekliyor diyen Öv-İş Denizli Şubesi Başkanı Avukat Canan Ulutürk Akçil, "Bir şeye sahip çıkmak için onu iyi tanımak gerekir" dedi.

Öğrencilere eğitim desteği sağlamak amaçlı kurulan Öv-İş Denizli Şubesi, düzenlediği tarihi geziyle hem tarihe sahip çıktı, hemde gezinin geliriyle öğrencilere burs sağladı.

Ege bölgesinde yer alan tarihi antik kentlere bir gezi düzenleyerek tarih bilincini geliştirmek istedik diyen Başkan Akçil; "Üzerinde yaşadığımız topraklardaki tarihsel varsıllığı öğrenmek hepimizin yurttaşlık görevidir. Atatürk bu bilinçle 1931 yılında Türk Tarih Kurumunu kurdurarak geçmişle olan tarihsel bağımızı gün yüzüne çıkarmak istemiştir. Letoon, Xantos, Patara, Tlos antik kentlerine düzenlediğimiz gezinin geliri ile öğretmen adayı gençlerimize destek olmayı hedefliyoruz. Öv-iş bu anlamda gezilerini ve toplumsal etkinliklerini sürdürecektir" dedi.


Haber Foto Galeri