ATTOUDA ANTİK KENTİ’NİN DESTEKÇİSİ BAŞKAN ÖZBAŞ’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Sarayköy ilçesi Hisar Mahallesi’nde bulunan Attouda Antik Kenti için başlatılan yüzey araştırmalarında destek veren Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’a, Hisar Köy Attouda Turizm ve Yardımlaşma Derneği yönetimi teşekkür ziyaretinde bulundu.

  • 12 Ekim 2021 - 12:59
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Sarayköy’ün önemli turizm adreslerinden birisi olan Attouda Antik Kenti’nde  Arkeoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Bilge Yılmaz Kolancı başkanlığında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Pamukkale Üniversitesi ve Sarayköy Belediyesi iş birliği ile yüzey araştırma çalışmaları başladı. 


Geçtiğimiz ay Türkiye’nin dört bir yanından Sarayköy’e gelen 28 kişilik bilim heyeti tarafından ilk çalışmalar tamamlandı. Çalışmalara büyük destek veren Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’a Hisar Köy Attouda Turizm ve Yardımlaşma Derneği teşekkür ziyaretinde bulundu. 

Başkan Özbaş’ı makamında Hisar Köy Attouda Turizm ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Tarık Urgan ve yönetim kurulu üyeleri Ali Osman Yayla, Ansel Ongun, Yılmaz Başaran, İlyas Yavaş ziyaret etti.  

Başkan Urgan, Attouda Antik Kenti için yapılan çalışmaların her aşamasında destek verdiği için Belediye Başkanı Özbaş’a teşekkür ederek plaket verdi.

Başkan Özbaş’ta ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Attouda Antik Kenti için henüz başlangıç yaptıklarını sonuna kadar destek vereceklerini belirtti.

Başkan Özbaş, “Bizim hayallerimiz var ve gerçekleşmesi için var gücümüzle çalışacağız. İlçemizin Türkiye’de adından söz ettiren bir turizm merkezi haline gelmesi için her zaman desteklerimizi sürdüreceğiz. Attouda tarihimizin bir aynası. Geçmişimizi, gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek çalışmaları ortaya koyacağız. Hisar Köy Attouda Turizm ve Yardımlaşma Derneğimiz ile birlikte birçok başarılı çalışmalara imza atacağımızdan eminim.  Çalışmalarda bizleri yalnız bırakmayan ve antik kentimizin gün yüzüne çıkması için büyük bir çaba sarf eden Dr. Bilge Yılmaz Kolancı’ya, bilim heyetimize, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Pamukkale Üniversitesi’ne ve derneğimizin kıymetli üyelerine teşekkür ederim” dedi.