OKUR'UN İDDİALARINA BİRTÜRK YANIT VERDİ

Ege TV ekranlarında yayınlanan modoretörlüğünü Mehtap Koç'un üstlendiği 'Haftanın Manşeti' isimli program MHP Denizli'nin gündemine bomba gibi düşen konuları ele aldı. Üst üste 2 gün boyunca aldığı önemli konuklarla siyasetin nabzını yoklayan programda MHP Denizli il başkanı Cafer Birtürk hakkında çarpıcı iddialarda bulunuldu.

  • 12 Ağustos 2020 - 19:44
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

11 Ağustos günü Haftanın Manşeti programının konuğu olan ve MHP Denizli'de bir çok görev için elini taşın altına koymaktan çekinmeyen MHP'li iş adamı Hasan Okur, MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Okur'un iddalarına yanıt vermek için progama 1 gün sonra katılan başkan Birtürk ise iddialara yanıt verdi.

YENİ İL BİNASI ALINDI

Programın başlangıcında il başkanlığı süreci boyunca yaptığı icraatlerden söz eden MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, il binasını alarak MHP Genel Merkezinin üzerine tapulandığını kaydetti. Birtürk, sorulan soru karşılığında yapılan icraatler için toplanan paranın bağış usulüyle toplandığını dile getirdi.

BAĞIŞ PARALARININ YATTIĞI HESAP TARTIŞMA KONUSU OLDU

Cafer Birtürk’e ‘Neyi saklıyorsunuz?’ ‘Neyden korkuyorsunuz?’ ‘Partiyi neden toplamıyorsunuz’ ‘İnsanları neden küstürüyorsunuz?’ gibi sorular yönelten MHP’li Okur, partiye ait karaların yazıldığı Karar Defteri’nin İl Başkanlığı bürosunda tutulmamasını sert bir dille eleştirdi. Okur ayrıca MHP İl Başkanı Cafer Birtük’ün partiden zimmetine para aktardığını iddia etti. Program Yapımcısı Mehtap Koç’un Okur’un iddialarını durdurma girişimi üzerine Okur “Hepsinin bende belgesi var” diyerek karşılık verdi.

BİRTÜRK: MAKBUZSUZ TEK BİR KURUŞ YATIRILDIYSA İSTİFA EDERİM!

Bizim partimizin HALK Bankası hesabı vardır. Her gelen kuruşun karşılığında biz resmi makbuz veririz. Ama bazı arkadaşlar dediler ki 'ben yaptığım bağışın görünmesini istemiyorum. Bize bir hesap numarası ver' dediler. Biz kendi whatsapp grubumuzdan meclis üyelerimize de dahil bunu yayınladık. Ve o yatan paraların her makbuzunu elinde belge olmasına rağmen resmi makbuz kesilmiştir. Buradan söylüyorum MHP'ye elden yada bankaya yatırarak elinde iki makbuz olmayan arkadaş: 'Ben iki hesaptan birine para yatırdım. Bana Cafer Birtürk makbuz vermedi desin ben şu an istifa ederim. Bu kadar net söylüyorum. Böyle iddialarda bulunmak çok kolay bir şey. Bu işin altından kalkamazsın Hasan Okur, yargı önünde hesap vereceksin" dedi. Birtürk, bu sözleriyle başka bir hesaptan para yatırıldığını fakat bu paralar karşılığında makbuz kesildiğini kabul etti.

HASAN OKUR'UN 1 KURUŞLUK MAKBUZU YOK!

Hasan Okur'un parti binası yapılırken ve araba alınırken bir kuruşluk bağışı olmadığı iddialarında bulunan Birtürk, "Bir kuruşluk makbuzu varsa getirsin ben istifa edeceğim. Biz 5 yıldır 3 kez Hasan Okur'un işletmesinde kongre yaptık. Kaç para pazarlık ettik 2 bin lira. Her seferinde 2 bin 500 lira para aldı. Nedeni ise fazladan bir şeyler vermesi olarak gösterildi. En son merhum başbuğumuzun kurmuş olduğu Milliyetçi Hareket Partisi'nin 50. yılında onun mekanında binlerce kişinin katıldığı yemek verdik. Pazarlık yaptık. Yönetimimizde ki arkadaşlarımız ile birlikte. O parayı da o arkadaşlarımızla birlikte toplayarak verdik. 25 bin lira olduğunu söyledi parasını verdik. Ve daha sonra ekstradan istenilen paralarıda verdik. Biz orada 4 etkinlik yaptık bize 1 tane bile fiş, makbuz yada fatura vermedi.

150 KİŞİ ÜYE YAPILMIYOR ÜYE BAŞVURULARI FABRİKADA YAKILDI

11 Ağustos tarihli Haftanın Manşeti programının konuğu olan Hasan Okur'un iddialarına göre "Benim meclis üyesi olmak istemememin ardından İl Başkanı ‘Ben Devlet Bey’e ne diyeceğim. Senin meclis üyesi olma gerekiyor’ dedi.

Partiye karşı küskünlük ve kırgınlık içerisinde olduğunu belirten Okur “Meclis üyeliğine adaylık için MHP’den üyeliğimi sildirdim. Seçilemeyince 26 Haziran 2019 tarihinde yine üyelik formunu doldurdum. Pamukkale İlçe Başkanı İsmail Cirit’e teslim ettim. Ancak benim durumumda olan yaklaşık 150 insanı İl Başkanlığı üye yapmamakta ısrar ediyor” dedi.

“Benim başvuru formumun da içinde olduğu formlar fabrikanın içinde yakıldı” ifadelerini kullanan Okur kendisi hakkında il başkanı olmak için aday olacağı söylentileri dolaştığını ve İl Başkanı Cafer Birtürk’ün İl Başkan Adayı olup rakip çıkmaması için kendisini üye yapmadığı söyledi.

SENİN BELGEN KANITIN VAR MI?

Haftanın Manşeti programının konuğu olan MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, üyelik başvurularının yakılması iddiasına verdiği yanıt ise; "Ben Denizli'de MHP'ye gurur yaşatma derdindeyim. Bunların derdi ise Cafer Birtürk bunu nasıl başardı. İddia etti fabrikalarda yanmış üyelik başvuruları. Elinde görüntü var mı? Elinde belge var mı? Yani bu kadar dedikodunun sebebi nedir? Sen kalkıyorsun bu yönetim üzerinde herhangi bir hakkın olmamasına rağmen kalkıp bütün bu yönetimi töhmet altında bırakan iddialarda bulunuyorsun. Benim kotluğumda fotoğraf çektiriyorsun ve yazıyorsun "Ey yönetim hakkım varsa size zehir zıkkım olsun" şimdi böyle bir adamın siz Milliyetçi Hareket Partisine üyeliğini nasıl kabul edersin?" dedi.

YAKIŞMADI BİRTÜRK!

Haftanın Manşeti programının konuğu Cafer Birtürk, Hasan Okur'un iddiaları ile ilgili yanıt verirken konunun karar defterine gelmesi üzerine; "Karar defterimiz il sekreterimizdedir yada partimizdedir. Partinin iç meselelerini SOKAK KARILARI GİBİ kalkıp buralarda konuşmanın ne anlamı var. Sana ne getirecek? Var mı elinde belge... Konuşuyorsun." dedi.

Birtürk'ün, 'sokak karıları' üslubu stüdyoda buz etkisi yaratırken, kadın bir moderatör olan ve Denizli'nin başarılı ekran sunucularından Mehtap Koç'un, sakinliğini koruyarak programı sürdürmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

HASAN OKUR'UN PROGRAMINI İZLEMEK İÇİN GÖRSELİ TIKLAYINIZ

CAFER BİRTÜRK'ÜN PROGRAMINI İZLEMEK İÇİN GÖRSELİ TIKLAYINIZ