ÖĞRETMENLERİN SORUNUNA BİR DE MAAŞ GECİKMESİ EKLENDİ

Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Tıpırdamaz pandemi sürecinde yaşanan onca soruna bir de maaş gecikmesinin eklendiğini belirterek öğretmenlerin mağduriyete uğradığını dile getirdi.

  • 16 Aralık 2020 - 17:06
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Eğitim Sen Denizli Şubesi öğretmenlerin maaş gecikmesinden yaşadığı mağduriyete ilişkin açıklama yaparak yaşanan 'teknik hata'ya tepki gösterdi. Anaokullarının açılma kararını da eleştiren Şube Başkanı Hüseyin Tıpırdamaz, "Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerekir" dedi.

GECİKME 300'E YAKIN İLÇEDE YAŞANDI

Tıpırdamaz yaptığı açıklamada yetkililerden açıklama beklediklerini belirterek öğretmenlerin yaşadığı mağduriyeti şu ifadelerle dile getirdi; "Denizli Merkezefendi ilçesi Temel eğitim öğretmenleri (ana sınıfı, ilkokul, ortaokul) Aralık ayı maaşlarını bir gün sonra alabildiler. Yetkililer bunun bir teknik hata yüzünden olduğunu söyleseler de böyle bir hata kabul edilebilir bir durum değildir. Aynı şekilde 300'e yakın farklı ilçelerde de aynı durum yaşandığı bilgisini aldık. Bu durum öğretmenlerin ödemelerinde sıkıntı yaşamasına neden olmuştur. Maaşa bağlı kredi kartı, ev kredisi, ev kirası vb. Ödemelerin bir gün sonraya kalması çalışanları mağduriyete uğratmıştır. Yaşanan bu durum ile ilgili yetkililerden bir açıklama bekliyoruz."

"ÇOCUKLARA BAKICI ARANACAKSA ANNE VE BABALARA DÖNÜŞÜMLÜ İZİN VERİLMELİDİR"

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığının son almış olduğu karar doğrultusunda anaokulu ve kreşlerin yeniden açılması kararının son derece hatalı olduğunu ifade eden Tıpırdamaz şöyle devam etti; "Sağlıklı bakanlığının açıkladığı son veriler dikkate alınırsa hasta ve ölüm sayilarinin arttığı gözlemlenmektedir. Böyle bir durumda okulların yüz yüze eğitime açılması yanlış bir karar olmuştur. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerekir. Sayın bakanın velilerin isteği üzerine böyle bir karar aldıklarını söylemesi anaokulu ve kreş öğretmenlerinin çocuk bakıcısı değil birer eğitimci olduklarını hatırlatmak isteriz. Eğer çalışan anne babaların çocuklarına bakıcı aranacaksa anne ve babaya dönüşümlü izin verilmesi gerekir. Çözüm ancak böyle bulunabilir. Okulların yüz yüze eğitime başlamasını öğretmenler öğrenciler ve veliler olarak hepimiz istiyoruz."

"KOŞULLAR SAĞLANMADAN OKULLARIN AÇILMASI BÜYÜK BİR YANLIŞTIR"

Okulların açılması için öncelikle okullardaki sağlık koşullarının iyileştirilmesi ve aşılama yapılmasi gerektiğinin altını çizen Tıpırdamaz "Bu koşullar sağlanmadan okulların açılması büyük bir yanlıştır. Bu durum hastalığın artması ve eğitimcilerin hayatını kaybetmesine neden olur. Yine uzaktan eğitim için öğrenciler ve öğretmenler in teknik araç gereçleri eksikliği bir an önce giderilmesi gerekir. Dağıtılması gereken tabletler bir an önce ihtiyacı olan öğrencilere dagıtılmalıdır. Öğrencilerin yüzde 65'i canlı derslere cep telefonu ile bağlanmaktadır. Bir an önce bu eksikliklerin giderilmesi ve öğretmenler ve öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılamasını istiyoruz" dedi.