24 YAŞINDAKİ MERVE 65 YAŞINDAKİ HOCAYA KAÇTI

Denizli'de yaşayan Çekem ailesinin mimar kızı Mervenur Çekem, İstanbullu sözde hoca Adnan Yıldırım ile kaçarak kayıplara karıştı. 24 yaşındaki kızın 65 yaşındaki hocayla kaçışının ardından anne Ayşe Çekem, Esra Erol'da programına katıldı. Anne Çekem, kızının sözde hoca tarafından okuyup üfleyerek kandırıldığını söyledi. Merve Nur ile Adnan Yıldırım'ın son olarak Çanakkale'de bir otelde görüldüğü belirtildi.

  • 16 Aralık 2020 - 12:24
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

İlginç olay Denizli - İstanbul hattında gerçekleşti. Denizli'de yaşayan Çekem ailesinin 24 yaşındaki kızları Merve Nur Çekem, 2 kez girdiği üniversite sınavını kazanamayınca üçüncü kez sınav hazırlıklarına başladı. Sınava 3 ay kala “Dikkatim dağılıyor” diyen genç kızı annesi Denizli Devlet Hastanesi’ne götürdü. Burada psikoloğa giden genç kıza, sınav kaygısı tanısı konuldu ve ilaç vererek evine gönderildi. Bir süre sonra genç kız “İlaçlar bana iyi gelmiyor” diyerek kullanmamaya başladı.

HOCAYA GİTTİLER

Merve'nin durumunun devam etmesi üzerine ailenin çevresindeki kişiler 'Kızınıza nazar değmiş' deyince baba Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde tanıdığı bir hoca olduğunu söyledi. Bu hocaya giden aileye hoca tarafından İstanbul'da oturan 65 yaşındaki sözde hoca Adnan Yıldırım'ın numarası verildi. Aile hocanın verdiği numarayı aradı. Yıldırım kızı telefondan okuduktan sonra annesine de 8 kez okuması, kızının yanında yatması gerektiğini söyledi. Kız her korktuğunda hocaya danışan anne, bir cuma günü mesajının ardından gelen mesajlarla şok oldu. İddiaya göre hoca mesajda 'aşkım' gibi kelimeler kullanıyordu.

MANİSA'DAKİ HOCA KURTUL DEDİ

Mesajların ardından anne önce Yıldırım'a tepkisini dile getirdi ardından Manisa'daki hocayı aradı. Hocanın 'Ondan kurtul' demesinin ardından Ayşe Çekem ATV'de yayınlanan programda yaşadıklarını anlattı.

Çekem, "Sonra ben hastalanmaya başladım. Yürüyemiyordum çok kötüydüm. Bu sırada kızım Mimarlığı kazandı. Hocayı aradım durumu anlattım. Hoca bana “Kızının üzerindekiler sana geldi” dedi. Hoca “İstanbul’a gelmiyorsan öleceksin” dedi. Konuyu hocama açtım İstanbul’a gitmem gerekiyormuş dedim. Adam her şeyi soruyordu ikna ediciydi. Eşimin diğer olaylardan haberi yoktu.” dedi.

İSTANBUL’A GİTTİK

Anne Çekem yaşadıklarını şöyle anlattı;

“2 kızımı alarak İstanbul’a gittik. Bize “Camiye gelirsiniz orada okurum sizi” dedi. Kızıma “Sizi Esenler Otogarı’nda karşılayacağım” diye mesaj atıyordu. Ben adamı gördüm sakallı bir hoca değil. Hayalini kurduğum adam değildi. Adam bana baktı bir şey okudu ben bayıldım. Taksiye bindik adam elini koydu bana yine bir şeyler okudu. Yolculuk boyunca kızımla mesajlaşmış. Akrabamızın evine gittik orada bize “Okunmanız lazım kızının üzerindeki varlıkları tamamen almamız lazım” dedi. Beni maneviyatla kandırdı.

Orada Merve’yi de okudu, o sırada Merve bunun üzerine atladı sarılıyor ayaklarına “Beni bu kadınla bırakma” diyor. Adam “Kızınıza İstanbul’u gezdireyim, 5 dakika bu kadını gezdireyim üzerindekiler durmuyor” dedi. Ben sinir krizi geçirdim. Adam otobüse bindi, kızım da onunla birlikte bindi adam “Eminönü’nde balıkçı var orada olacağız” dedi. Ben ardından otobüse bindim oraya gelince onları aradım ama ikisinin de telefonları kapalıydı. Ben orada her yerde onları aradım, 1 saat oldu, ulaşamadım. Ben orada bekledim, gemiler geç gelecek denildi. Sonra adamla kızım gemiden indi ben onu görünce adama vurmaya başladım. Kızım bu sırada bana bağırıyordu, “Ben istediğimi buldum bırak beni” diyordu.”

KIZIM BENİ BU ADAMDAN KURTAR DEDİ

Çekem programda “Adam bize 9 gün boyunca “Burada kalmalısınız” dedi. Ben 9 gün boyunca ağladım. Kızım yanımdaydı “Beni bundan kurtar” dedi. İkimizde yanlış bir şey olduğunu farkındayız ama ikimizde karşı tarafa his beslemeye başladık.

9 gün sonra Denizli’ye geldik benden para istedi bende 5 bin TL gönderdim. Ben “siz” diyordum kızım “sen” diye hitap ediyordu o adama. Bir gün sabah uyandığımda Merve ağlıyordu. Merve bana “Anne benim nikahım kıyıldı” dedi. Ne nikahı diye kızıma sorduğumda kızım bana “Bu adam bizim nikahımızı çay ocağında bir adamla telefonla kıydı” dedi. Ben telefonu kırdım, hattı kırdım. En son babasına söyledim” ifadelerini kullandı. Çekem ayrıca eşinin sözde hocayı aramasının üzerine hocanın başka kadınlarla nikah kıydığını söylediğini belirtti.

26 KASIM'DA EVDEN ÇIKTI GERİ DÖNMEDİ

24 yaşındaki mimarlık mezunu Merve Nur, tüm bu yaşananların ardından 26 Kasım günü evden iş görüşmesine gidiyorum diye çıktı. Sabah saatlerinde evden çıkan Çekem, daha sonra Buldan'a staja gideceğim diyerek annesini aradı. Merve, daha sonra ailesini bir kez daha arayarak geç kalacağını söyledi. Bu konuşmanın ardından 24 yaşındaki kız kayıplara karıştı. Anne Ayşe Çekem, kızının kendisini arayarak Adnan Yıldırım ile evlendiğini söylediğini ifade etti.

EN SON ÇANAKKALE'DE GÖRÜLMÜŞLER

Merve ile Adnan Yıldırım'ın son olarak Çanakkale'de bir otelde görüldüğü ve ardından kendilerinden haber alınamadığı öğrenildi. Anne Çekem, kızının bulunmasını ve kızı gibi mağdur olan varsa ortaya çıkmasını istedi.