ODABAŞIOĞLU DERHAL TAHLİYE EDİLMELİDİR!

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, günlerdir tutuklu olan CHP Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu'nun haksız yere tutuklu olduğunu ve derhal tahliye edilmesi gerektiğini dile getirdi.

  • 05 Ekim 2021 - 19:40
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz alan ve konuşan Genel Başkan Yardımcısı Karaca, "OHAL şartlarında değiştirilen Anayasa'yla yeni bir sisteme geçilmiş ve tek adam rejimi döneminde düşünce ve ifade özgürlüğü giderek daraltılmaktadır" dedi.

Karaca açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

Geçtiğimiz Salı günü Denizli Gençlik Kolları Başkanımız hukuksuzca ve hukuk dışı yöntemlerle elde edilmiş kayıtlar delil kabul edilerek tutuklanmış ve sekiz gündür cezaevinde tutsak olarak yer almaktadır. Oysaki düşünceyi ifade etmek, siyasilerin her türlü eleştiride makul bir seviyede hoşgörüyle karşılanması Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarında mevcuttur. İl Gençlik Kolları Başkanımız Tugay Odabaşıoğlu sekiz gündür cezaevindedir, derhâl tahliye edilmelidir ve hakkı teslim edilmelidir.