DENİZLİ EĞİTİM SEN'DEN 5 EKİM MESAJI VE KOKTEYL

Eğitim Sen Denizli Şubesi 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü sebebiyle dün Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın açıklaması düzenledi. Bugün ise şube binalarında kokteyl vererek meslektaşlarıyla bir araya geldiler.

  • 05 Ekim 2021 - 19:18
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Dün Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın açıklaması düzenleyen Eğitim Sen Denizli Şubesi yöneticileri 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden öğrenci ve öğretmenlere adadıklarını duyurdular. Başkan Özdemir verdiği mesajda tüm meslektaşlarının gününü kutladı.


Basın toplantısından başlıklar:

Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Özdemir yaptığı açıklamada “Ne aşılanmada önemli bir mesafe kat edilmiş ne de yeterli ölçüde tedbir alınmıştır. Alınamayan tedbirler ve aşılanmada yaşanan zafiyet; eğitim emekçileri ve öğrenciler arasındaki vaka sayılarında patlamaya ve doğal olarak onlarca sınıfın kapanmasına yol açmıştır” dedi.


“SAĞLIKLI KOŞULLARDA ÇALIŞMAYI TALEP EDİYORUZ”

Özdemir açıklamasının devamında “Bu korkunç salgınla neredeyse tek başına bırakılan biz eğitim ve bilim emekçileri insanca yaşamayı ve sağlıklı koşullarda çalışmayı talep etmekteyiz” diye konuştu.  Ülke ekonomisinde yaşanan gerilemeye işaret eden Özdemir bu durumun öğretmen maaşlarına da yansıdığını ve maaşların insanca yaşam seviyesinin altında olduğunu belirtti. 

EĞİTİM SEN’DEN MÜCADELE ÇAĞRISI

Özdemir açıklamasının devamında Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunarak Uluslararası Çalışma Örgütü’nün ve UNESCO’nun ‘Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiye Kararı’nın eksiksiz hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.  

Eğitim ve bilim emekçilerine mücadele çağrısında bulunan Özdemir “Bizlere dayatılan her türlü haksız ve hukuksuz uygulamanın eğitim ve bilim emekçilerinin birleşik, örgütlü mücadelesiyle kırılabileceğine inanıyor, yaşadığımız tüm baskılara ve olumsuzluklara rağmen öğretmenlerimizin, eğitim ve bilim emekçilerinin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz” dedi.

KOKTEYLDE TÜM MESLEKTAŞLAR BİR ARAYA GELDİ

Eğitim Sen Denizli Şubesi bugün şube binasında verdikleri kokteyl ile meslektaşlarıyla bir araya gelerek Dünya Öğretmenler Günü'nü kutladılar. Eğitim Sen'in düzenlediği kokteyle Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı'da katıldı. 


Haber Foto Galeri