MUĞLA VALİLİĞİ ÇETİN AİLESİNİN DARP OLAYI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Muğla Valiliği, Denizlispor Kulüp Başkanı Ali Çetin’in Fethiye’de darp edildiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada alenen yanlı bir dil kullanırken, polislerin olay yerinde, hastanede ve karakolda Çetin ve ailesine yönelik orantısız şiddetine ilişkin tek bir satıra dahi yer verilmemesi dikkat çekti

  • 17 Ağustos 2019 - 14:03
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 15 Ağustos günü akşam saatlerinde gerçekleşen olayda Denizlispor Kulüp Başkanı Ali Çetin ile bir işletme sahibi arasında yaşanan rezervasyon tartışması sonrası olaylar büyümüş kavga çıkmış olay yerine gelen polisler ile Ali Çetin arasında gerginlik yaşanmıştı. Çetin’e ve oğullarına yönelik polisin uyguladığı orantısız güç Türkiye’nin gündemine oturunca Muğla Valiliği’nden açıklama geldi. Olaylarda polisin orantısız müdahalesi nedeni ile Ali Çetin ciddi yararlanmalar yaşayıp, 2 gün hastanede yatmak zorunda kalırken, oğullarından birinin kaburgası, diğerinin ise burnu kırılmıştı.

Olayla ilgili Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada, “14 Ağustos 2019 günü saat 19.45 sıralarında Fethiye ilçemiz Balık Halinde bir restoranda, Denizli Spor Kulüp Başkanı Ali Çetin ve yakınları ile restoran sahibi ve çalışanları arasında çıkan bir rezervasyon tartışmasıyla başlamıştır. Dışarıya taşan tartışma ve arbedeye balık halinde bulunan diğer esnaf ve vatandaşın da dahil olması ile olay büyümüştür. Bu sırada yakın bir mevkide görevli olan trafik ekibimiz, asayiş ekibi gelinceye kadar yaya olarak olay mahalline intikal ederek olayı sakinleştirici, yatıştırıcı olmaya çalışmıştır. 1.50 promil alkollü olduğu raporla saptanan Ali Çetin, hakaret ve mukavemet göstererek saldırgan tavırlarla görevli polislerin görevlerini yapmalarını engellemeye çalışmıştır. Takviye asayiş ekiplerinin intikalinde Ali Çetin ve beraberinde bulunanların agresif tutum ve davranışlarla, görevli polislerin yakalama işlemi gerçekleştirmesine hakaret ve küfürlerle aktif direnç göstermeleri üzerine; görevli polislerimizce kademeli olarak gaz spreyi ve zor kullanılmıştır. Aşırı alkollü olan şahıs direnmemesi ve küfretmemesi konusunda defaatle uyarılmasına rağmen aynı agresif tutum ve davranışlarını hakaretlerle birlikte Doktor raporu almak üzere sevk edildiği Devlet Hastanesinde de devam ettirmiştir. Olaya müdahale eden polis memurları karşılaştıkları direnç, fiili mukavemet ve hakaretlerden dolayı şikayetçi olurken, Ali Çetin de kendisinin darp edildiği iddiasıyla şikayetçi olmuştur. Meydana gelen olaya Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından el konulmuş olup, adli ve idari tahkikata başlanılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Valiliğin yaptığı açıklamada polislerin Ali Çetin’in oğullarını yerlerde sürüklediği, kemiklerinin kırıldığı, Ali Çetin’e yönelik küfür ve hakaretlerin havada uçuştuğu iddialarına cevap verilmezken, Ali Çetin ve ailesinin işletme bölgesinde bulunan onlarca kişi tarafından linç edilmeye çalışılması ise “Dışarıya taşan tartışma ve arbedeye balık halinde bulunan diğer esnaf ve vatandaşın da dahil olması ile olay büyümüştür” cümlesi ile geçiştirildiği görülüyor.