DENİZLİ BAROSU SARAYA GİTMİYOR

Denizli Barosu 3 yıldır olduğu gibi bu yıl da Yargı Yılı Açılış Töreni’ne katılmama kararı aldı. Baro yönetimi bu kararını pazartesi günü (19 Ağustos 2019) yapılacak toplantı ile açıklayacak.

  • 17 Ağustos 2019 - 17:07
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Türkiye genelindeki baroların 2019-2020 Yargı Yılı Açılış Töreni’nin Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak olmasına tepkiler sürüyor. Denizli Barosu da bu konudaki kararını verdi ve 3 yıldır olduğu gibi aynı gerekçelerle bu yılda açılış törenine katılmama kararı aldı.

Denizli Baro Başkanı Avukat Müjdat İlhan, davete katılmama kararlarının 3 yıldır olduğu gibi aynı gerekçelere bağlı olduğunu belirtti. Başkan İlhan bu konudaki geniş açıklamayı pazartesi günü (19 Ağustos 2019) yapılacak bir toplantı ile kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getirip, “Törenin Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi’nde olması Yürütmenin yargıya müdahalesi anlamından başka bir anlama gelmez. Cumhurbaşkanının orada siyasi bir kimlikle bulunacağı da aşikar. Denizli Barosu olarak orada bulunmamız doğru olmayacaktır” dedi.

Kaynak:DenizliHaber