MÜGE ANLI PEŞİNİ BIRAKMAMIŞTI GÖZALTINA ALINDI

Denizli’de kayıp iki kişiyi öldürdüğü öne sürülen, üç yıl önce gözaltına alındığında cebinden 8 kişilik infaz listesi çıkan Fatih B. jandarmaya silah çekip kaçmaya çalıştı. 10 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan sanığın devam eden 56 davası olduğu ortaya çıktı.

  • 16 Ekim 2020 - 15:29
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’nin Honaz ilçesinde ortadan kaybolan iki kişinin hala bulunamadığı olayın şüphelisi olan, gözaltına alındığında cebinden infaz listesi çıkan, savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakılan ve ünlü televizyoncu Müge Anlı’nın bir dönem peşini bırakmadığı Fatih B. (37) tekrar gözaltına alındı. Fatih B. kendisini gözaltına almaya gelen Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerine silah çekti.

OLAYLAR NASIL BAŞLAMIŞTI?

Honaz’da 18 Ekim 2017’de ortadan kaybolan ve bir daha haber alınamayan 36 yaşındaki Murat Uğur Pınarbaş’ın ailesi ATV’de Tatlı Sert Programını sunan Müge Anlı’nın yayınına çıkarak çocuklarının bulunmasını istedi. Programa bir süre sonra 29 yaşındaki Soner Kızılırmak’ın ailesi de çıkarak çocuklarının 30 Haziran’dan itibaren kayıp olduğunu duyurdu. Kayıpların aileleri ve programa katılan diğer kişilerin ifadeleri Fatih B’yi olayın bir numaralı şüphelisi yaptı.

GÖZALTINA ALINDI CEBİNDEN LİSTE ÇIKTI

5 Aralık’ta yapılan operasyonla Fatih B. arkadaşları M.K. ve R.Ç ile birlikte Denizli polisi tarafından gözaltına alındı. Gözaltı sırasında Fatih B’nin cebinden sekiz kişilik liste çıktı. Listenin infaz listesi olduğu ileri sürüldü. Honaz’da kayıp iki kişiyi arama çalışmaları yapıldıysa da izlerine rastlanmadı. Kayıplardan Murat Uğur Pınarbaş’ın cep telefonu yol kenarında bulundu. Emniyet Genel Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezi’nden iki köpek getirilerek ilçenin Aydınlar Mahallesi ve Akbaş barajı bölgesinde arama çalışmaları yürütüldü. Cinayet şüphelisi Fatih B. ve iki arkadaşı daha sonra savcılığa ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Fatih B’den o tarihten itibaren haber alınamamıştı.

JANDARMA’YA SİLAH ÇEKTİ

Yaklaşık üç yıldır kayıp olan Fatih B’nin yine Honaz’a geldiğini tespit eden JASAT ve Honaz Jandarma Komutanlığı ekipleri kaldığı evi belirleyerek operasyon yaptı. Evin çevresinin jandarma tarafından sarıldığını gören Fatih B. ‘teslim ol’ çağrısına tabancasına mermi sürerek karşılık verdi. Bu arada kaçmaya çalışan şüpheli kıskıvrak yakalandı. Üzerinde ve evinde yapılan aramada ruhsatsız tabanca, mermiler ve kristal adı verilen uyuşturucu bulundu.

10 YIL HAPSİ, 56 DAVASI VAR

Honaz Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Fatih B.’nin 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu ve uzun süredir firari durumda olduğu belirtildi. Şüphelinin 5 farklı suçtan arandığı ve kasten öldürme, yaralama, silahla tehdit, uyuşturucu, dolandırıcılık, belgede sahtecilik, konut dokunulmazlığını ihlal ve mala zarar verme gibi suçlardan 56 ayrı yargılaması olduğu öğrenildi.