€

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkanı Ziya Gökalp, İstiklal Marşımızın milli direniş mührü olduğunu söyledi.

  • 11 Mart 2021 - 15:12
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

İstiklal Marşımızın kabulünün 100’üncü yıl dönümünü nedeniyle mesaj yayınlayan MHP İl Başkanı Gökalp, “İstiklal Marşı milli direniş mührü ve mukadderatında teslimiyetçiliğe yer olmayan Türk milletinin adeta atar damarıdır. Her daim feyz aldığımız, kahramanlarımızı minnetle yâd ettiğimiz, köklerimize sımsıkı tutunduğumuz, kutsal değerlerimize sahip çıktığımız, topraklarımıza namert eli değdirmediğimiz milli destanımızdır. Bugün İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılını kutlamak büyük bir şeref nişanıdır” diye konuştu.

Gökalp mesajında şu görüşlere yer verdi: “İstiklal Marşının o ruhunu hissetmek, işgale başkaldırışı her zerremizde solumak, İstiklal Marşının muhteviyatını anlamak, aziz şehitlerimizin hatıralarını hafızalarda hep taze tutmak, milli marşımızı çocuklarımızın, genç dimağların yüreğine zerk etmek her Türk vatandaşının asli görevidir. İstiklal Marşını anlamayan, ona saygısızlık yapanlar, çevremizde bağımsızlıklarını yitiren milletleri gördükçe bağımsızlığın önemini daha da iyi kavrayacaktır. Dün nasıl bu topraklar kanla yoğrulduysa, Türkler vatanını korumak için her türlü fedakârlıkta bulunduysa, bağımsızlık mücadelesi verdiyse, bugün de benzer bir mücadele bu kez yabancı devletlerin piyonu olan terörizme karşı verilmektedir. İstiklal Marşımızın kabulünün 100’üncü yıl dönümünü kutluyor; İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u şükran ve rahmetle anarken, onun “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” duasına yürekten “Amin” diyoruz. Üstadın ruhu şad, mekânı cennet olsun.”