MİLLETVEKİLİ ŞAHİN TİN, 2024 YILI BÜTÇE TEKLİFİNİ DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin sağlıklı toplum, güçlü ekonomi ve dirençli şehirler temelinde hazırlandığını belirtti. Şahin Tin; “2024 yılı bütçemiz insan odaklı hazırlandı. Bütçede en büyük pay eğitime ayrıldı. Yatırımı, üretimi, istihdamı ve ihracatı desteklerken yerli ve milli büyüme hamlelerinin önünü açan bir bütçe oluşturuldu” dedi.

  • 12 Aralık 2023 - 19:10
  • Son Güncelleme : 12 Aralık 2023 - 19:12

AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanvekili Şahin Tin, TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri başlayan 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. AK Parti hükümetleri olarak 22’nci bütçeyi yapıyor olmanın onurunu yaşadıklarını belirten Milletvekili Şahin Tin, kapsayıcı bir kalkınma anlayışıyla el birliğiyle Türkiye’yi daha müreffeh yarınlara alnı ak, başı dik bir şekilde taşımak için daha güçlü adımlar atmayı sürdüreceklerini belirtti.

“Bütçemiz İnsan Odaklı”

Türkiye’nin yeni yüzyılın ilk yılına daha güçlü hazırlandığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Zorluklar, sıkıntılar, yaşanan olumsuzluklar ve küresel daralmalar bizi yıldıramayacak, çalışma şevkimizi kıramayacak, milletimize hizmet yolculuğundan bizleri alıkoyamayacak. Ülkemizi daha da büyütmek ve güçlendirmek için hedeflerimize doğru ilerliyoruz. Depremden yıkılan şehirlerimizi yeniden imar ediyoruz. Kentlerimizin yapısal dönüşümlerini sağlamak için gerekli olan tüm adımları atıyoruz. Yerleşim yerlerimizi afetlere karşı dirençli hale getirene kadar durmadan dinlenmeden çalışacağız. Bütçemizin odağında milletimiz var. İnsanımızın sağlığı, huzuru ve refahı, devletimizin bekası ve memleketimizin güvenliği var” dedi.

“Yerli ve Milli Büyüme Hamlelerimiz Sürüyor”

Yatırımı, üretimi, istihdamı ve ihracatı desteklemeye devam edeceklerini belirten Milletvekili Şahin Tin, küresel ekonomideki parasal sıkılığın önüne geçmek ve yüksek enflasyonu yenmek için yeni stratejiler ortaya koymaya devam edeceklerini belirtti. Şahin Tin; “2024 yılı bütçemizde en yüksek pay yüzde 14,6 ile eğitime ayrılmıştır. Takibinde ise 1 trilyon 650 milyar lira sağlığa, 1 trilyon 113 milyar lira savunma ve güvenliğe ayrılmaktadır. Bunları 497 milyar lira ile sosyal yardım ve desteklemeler takip ederken tarım sektörüne ise 384 milyar lira, reel sektör destekleri için ise 376 milyar lira ayrılması öngörülüyor. Bununla birlikte bütçe de deprem için 1 triyon liralık kaynak ayrılırken, bütçenin yüzde 14,4’üne denk gelen 1,5 trilyon liralık kaynak ise yatırımlar için ayrılıyor. Yerli ve milli büyüme hamlelerimiz sürerken ülkemizin yarınlarına yeni kapılar açmaya ve yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Milletimize verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Her sözümüzü sırasıyla yerine getiriyoruz” dedi.

“Siyasi İstikrar Ülkemizin Yolunu Açtı”

AK Parti hükümetlerinin peşi sıra 22 bütçe hazırladığını ve Türkiye’nin gelecek projeksiyonunu çizdiğini belirten Milletvekili Şahin Tin, siyasi istikrar sayesinde yaşanan onca badirelere rağmen zorlukların üstesinden gelmeyi başardıklarını söyledi. Şahin Tin; “AK Parti hükümetleri olarak 22’nci bütçeyi yapıyoruz. Siyasi istikrar sayesinde ülkemizin ayağına dolaşan engellerin güçlü dayanışmayla aşıldığı gerçeği unutulmamalıdır. Ülkemizin her anlamda yolunu açan siyasi istikrar beraberinde ekonomik istikrarı, büyümeyi, gelişmeyi, yatırımı, istihdamı ve sosyal refahı getirdi. Bugün terör, küresel kriz, salgın, deprem, doğal afetler ve benzeri her türlü sıkıntı ve badireyi atlatmamızın, her alanda gelişme ve ilerleme kaydetmemizin yegâne sebebi şüphesiz istikrardır, milletimizin birliği ve güçlü yönetim anlayışıdır. Bu şuurla ve birlik ruhuyla güçlü Türkiye’nin inşasını başarıyla sağladık. 21 yılda hayata geçirdiğimiz hizmetlerimize ve icraatlarımıza yenilerini eklemeye devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılında daha güçlü adımlarla ilerleyeceğiz. Görüşülmekte olan bütçemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.