KALICI SAAT UYGULAMASI ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR!

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan: "Kalıcı Saat Uygulaması, Çocuklarımızın Geleceğini Karartmasın!"

  • 12 Aralık 2023 - 18:53
  • Son Güncelleme : 12 Aralık 2023 - 19:03

Denizli Eğitim-İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kalıcı saat uygulamasına karşı çıkarak, öğrencilerin güvenliği ve eğitim motivasyonu üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Aydoğan, özellikle kış aylarında okula erken saatte gitmek zorunda kalan öğrencilerin güvenliği ve eğitim verimliliği açısından yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Aydoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kalıcı saat uygulamasının öğrencilerin okula gitme sürecinde tehlike arz ettiğini vurgulayarak, özellikle karanlık ve ışıksız sokaklarda güvenlik sorunlarının yaşandığını ifade etti. İkili eğitim yapan kurumlarda bu sorunun daha belirgin olduğunu belirten Aydoğan, çocukların eğitim motivasyonunun düşmesi, devamsızlıkların artması ve istenilen verimin elde edilememesi gibi sorunlara da değindi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konudaki inatından vazgeçmesi gerektiğini savunan Aydoğan, eğitim saatlerinin yeniden düzenlenmesi ve okula giriş çıkış saatlerinin günün aydınlık saatlerine çekilmesi gerektiğini ifade etti. "Uyku saatindeki eğitimden başarı beklenemez!" diyen Aydoğan, servislerle okula giden öğrencilerin çok erken kalkmak zorunda kaldığını, bu nedenle uykusuz ve mahmur bir şekilde derslere katıldıklarını belirtti.

Eğitim-İş olarak yetkilileri göreve çağıran Aydoğan, 21 Aralık 2023 Perşembe günü yapacakları basın açıklamasında vatandaşların da desteğiyle tepkilerini dile getireceklerini duyurdu. Aydoğan, çocukların geleceğini riske atan bu uygulamanın acilen gözden geçirilmesi ve çözüm bulunması gerektiğini vurgulayarak, eğitim sisteminin öğrenci dostu bir şekilde düzenlenmesi çağrısında bulundu.