MHP'Lİ İSİM YANGINA MÜDAHALE EDERKEN UÇURUMDAN DÜŞTÜ

Buldan'da 2 gün önce başlayan ve kontrol altına alındıktan sonra dün tekrar başlayan orman yangınına müdahale eden MHP Sarayköy ilçe başkan yarrdımcısı Oktay Özkaya talihsiz bir kaza yaşadı.

  • 04 Ağustos 2021 - 03:30
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Ülkemizin dört bir yanından gelen orman yangını haberleri yürek dağlamaya devam ediyor. Denizli'nin Buldan İlçesinde 2 gün önce (02.08.2021) öğle saatlerinde ormanlık alanda başlayan yangın bugün sabah saatlerinde kontrol altına alınabilmişti. Ekipler ve vatandaşlar tarafından yangına aralıksız müdahale edilerek kontrol altına alınan yangın dün (03.08.2021) öğle saatlerinde tekrardan başladı.

Yangının yeniden başladığı haberini duyan bölge halkı tankerlerle ve evlerinden getirdikleri kovalarla yangına müdahale ettim. Rüzgarında etkisiyle birlikte büyük alana yayılan yangın Türlübey Mahallesine kadar ulaştı. Alınan karar doğrultusunda köyü boşaltan vatandaşlar Yenicekent Mahallesine yönlendirildi. Yoğun duman nedeniyle bölgede yangın söndürme çalışmalarına katılan vatandaşlardumandan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. 

MHP Sarayköy İlçe Başkan Yardımcısı Oktay Özkaya yangın söndürme çalışmalarına yardım etmek amacıyla bölgedeydi. Saat 23:10 sularında yangına müdahale edildiği esnada yoğun duman nedeniyle görüş mesafesi düştü. O sırada uçurumun olduğunu farketmeyen Özkaya uçurumdan düşerek yaralandı. Olay yerinde bulunan görevli sağlık personeli tarafından uçurumdan çıkarılan Özkaya ilk müdahalesinin yapılmasından sonra Denizli'de hastaneye kaldırıldı. Başkan yardımcısı Özkaya'nın bacağından ve vücudunun çeşitli bölgelerinden yaralandığı öğrenildi.

kaynak: saraykoy.com.tr