AZERBEYCANLI GARDAŞLAR YANGINI SOĞUTMAK İÇİN DENİZLİ'DE

Denizli'nin Buldan ilçesinde 2 gündür devam eden yangın gece geç saatlerde kontrol altına alındı. Azerbeycan'dan gelen 250 kişilik ekip yangın için soğutma çalışmaları başlattı.

  • 04 Ağustos 2021 - 03:57
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli'nin Buldan ilçesinde 2 gündür etkisini gösteren yangınlar dün akşam saatlerinde de ekiplerin ve vatandaşın müdahalesine rağmen yayılmaya devam etti. Kuvvetli rüzgarında etkisiyle hızlanan alevlere müdahaleler gece geç saatlere kadar devam etti ve yangın kontrol altına alındı. Bölgeden aldığımız son dakika haberlere göre kontrol altına alınan yangına Azerbeycan'dan gelen ekipler tarafından soğutma çalışmaları uygulanmaya başlandı.

Yangın için gelen Azerbeycanlı yangın söndürme ekipleri soğutma çalışmaları için iki ekibe bölündü. Yaklaşık 250 kişilik ekip, Buldan - Türlübey ve Tavas - Pınarlık'ta kontrol altına alınan yangını soğutmak için sabah saatlerine kadar görev yapacak. Kontrol altına alınan yangının sabah saatlerine kadar etkisini kaybedeceği düşünülüyor. Aynı zamanda yangına sabah saatlerinde hava desteğinin de süreceği bildirildi.