MERKEZEFENDİ BASKET LİDERE KARŞI

Merkezefendi Belediyesi Basket Takımı, 17 Mart Salı günü saat 19.00'da deplasmanda lider Fethiye Belediyespor ile karşılaşacak.

  • 16 Mart 2020 - 09:59
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Merkezefendi Belediyesi Basket Koçu Şahin Ateşdağlı son haftalarda iyi basketbol oynayarak kazandıklarını belirtirken, Fethiye Belediye ve PETKİM ile önümüzdeki günlerde oynayacakları maçların kendileri için belirleyici olacağını söyledi. Ateşdağlı, "Sezon başından bu yana hedefimizle birlikte kadromuzda da büyük değişiklikler oldu ve sistem yeni oturmaya başladık. Son 15 maçın 13'ünü kazanarak iddialı takımlar arasında yer aldık. Son Akhisar maçında oynadığımız basketbol da bizi tatmin etti” dedi.

“LİGİ 1. BİTİRME ŞANSIMIZ VAR”

Ateşdağlı,  “Matematiksel olarak ligi birinci bitirme şansımız var. Bu olmayacaksa ikinci olup sonuna kadar saha avantajını elimize geçirmeye çalışacağız. Önümüzdeki üç maçtan ikisini deplasmanda lig birincisi Fethiye Belediyesi ve PETKİM ile oynayacağız. Bu maçlar büyük ölçüde yerimizi belirleyecek" diye konuştu.

“PANİKLEDİK”

Merkezefendi Belediyesi Basket takımı kaptanı Ümit Sonkol, Corona virüs ile ilgili dünyadaki haberleri takip ettiklerini söyledi. Sonkol, “Türkiye’de yaygın olmasa da ilk vakaların açıklanmasıyla birlikte açıkçası hepimiz panikledik.  Bütün ülkeler lig maçlarını askıya alırken, sadece Türkiye seyircisiz olması koşuluyla devam kararı alındı. Açıkçası tedirginiz ve korkuyoruz. Bu benin değil, bütün oyuncuların ortak fikri. Maçlar bir-iki hafta ertelense daha iyi olurdu. Evden çıkılmaması önerilirken takımlar deplasmana gidiyor, otelde kalıyor, çatal bıçak kullanıyor, garson ona yaklaşıp servis yapıyor. Bence maçların ertelenmesinde fayda var. Gerekirse hafta içlerinde oynar, fikstürü tamamlarız. Ayrıca 5 bin kişiyle oynamaya alışmış bir takım olarak 5 kişi önünde oynamak da tuhaf bir duygu" diye konuştu.