MEHMET ÖZDEN’İN KALEMİNDEN – FİRAVUNA MUSA’NIN ASASINI VERMİŞLER

Mehmet Özden’in Kaleminden – Firavuna Musa’nın Asasını Vermişler

  • 12 Haziran 2024 - 20:23
  • Son Güncelleme : 12 Haziran 2024 - 20:24

Bugün benim için yeni bir başlangıç. Sizlere benim için anlamı büyük olan meslek örgütümden ayrılışımın hikayesini anlatacağım.

2014 Haziran’ı benim için çok kıymetliydi. Çünkü Haberci Kuş’u açma kararı vermiş ve o dönemin şartlarında büyük bir borcun altına girerek aldığım ekipmanlarla mesleğimi dijital mecrada devam ettirmeye karar vermiştim. Tam 10 yıl olmuş. Maalesef bireysel sorunlar nedeniyle bu sene 10. yaşını kutlayamadık Haberci Kuş’un. Belki önümüzdeki süreçlerde bir şeyler yaparız.

Fakat evladım gibi gördüğüm Haberci Kuş’un 10. yılında, Denizli’nin tek gazetecilik meslek örgütü olan Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nden de aforoz edildim. Bugün bana ulaşan gerekçeye göre YouTube kanalımızda yaptığım Kapalı Dosya programı buna sebep gösterilmiş ve meslektaşlarıma karşı eleştiri sınırlarını aştığım, ayrıca özel yaşamları için iftira niteliğinde sözler söylediğimi kayda geçmişler. Ayrıca bu maddeye göre meslektaşlarım hakkında küçük düşürücü ve aşağılayıcı yazılar yazmışım.

Yazdığım ve söylediğim her söz hakikate dayandığı sürece mesleğimin gereğini yerine getirdiğimi çok iyi biliyor ve sizlere karşı direnmeye devam edeceğimi bilmenizi istiyorum.

Yazmış olduğum köşe yazısında ve çekmiş olduğum programda iftira niteliğinde bir şey varsa bunu DGC yönetiminin dile getirmesini önemle rica ediyorum. Hangi söylemim iftira niteliğindedir?

İş özel hayatınızla ilgili konuşmak olsaydı o bataklıktan hiçbirimiz sağlam çıkamazdık. İnanın o konuda çirkinliklere hiçbirimizin yetişme şansı yok.

Eğer söylediğim sözlerde bir yalan varsa bunu yalanlamalı ve doğru olanı söylemelisiniz. Cevap vermediğiniz sürece bu söylediklerim ve söyleyeceklerim altında ezilmeye devam edeceksiniz.

Saygıdeğer okuyucu, son bölümü sana ayırmak istiyorum. Gazetecilik Denizli’de maalesef bir Nasreddin Hoca fıkrası gibidir. ‘Ye Kürküm Ye’ fıkrası. Birçoğunuzun bu fıkrayı bildiğini düşünerek buradan sizleri daha fazla rahatsız etmeyeceğim. Bizim fıkramızda kürk gazeteciliktir. Ve günümüzün şartlarında bu kürk çıktığında geriye Nasreddin Hoca bile kalmamaktadır.

DGC’nin yönetim kadrosuna ise buradan son bir kez seslenmek istiyorum. Sizler 5’li çete diye anılıyor, haramzade olarak biliniyor, bu sözlerin ağırlığı altında yaşıyorsunuz. Herkesin kulaktan kulağa fısıldadığı şeyleri yüksek sesle söylediğim için verilen bu kararı bir şeref madalyası gibi ömrümün sonuna kadar taşıyacağım ve hukuki olarak tüm haklarımın peşinde koşacağımı bilmenizi istiyorum.

Sizler nasıl bu hale geldiniz anlamak mümkün değil fakat Firavunun eline Musa’nın asası geçince neler oluyormuş bir kez daha görmüş olduk. Bana tüm enerjimi size ayıracağım bir fırsat yarattığınız için ayrıca teşekkür ederim. Her şey yeni başlıyor!

DEVAMI VE TÜM AYRINTILAR HABERCİ KUŞ YOUTUBE KANALINDA KAPALI DOSYA ÖZEL BÖLÜMÜNDE BU HAFTA!