KARACA, AKBELEN DAVASI DURUŞMASI İÇİN MUĞLA’YA GİTTİ

TBMM Başkanvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy Mahallesi’ndeki Akbelen Ormanı’nda ağaç kesim izninin uzatılması nedeniyle Muğla 1’inci İdare Mahkemesi’nde açılan iptal davasının duruşmasına katılmak üzere Muğla’ya geldi.

  • 13 Haziran 2024 - 19:33
  • Son Güncelleme : 13 Haziran 2024 - 19:35

Duruşma öncesi Akbelen Dayanışması ve birçok sivil toplum kuruluşunun desteğiyle bölgede yaşayan köylülerle birlikte yürüyüş yapılarak adliye önünde yapılan eyleme, Gülizar Biçer Karaca ve duruşmayı izlemeye gelen CHP heyetindeki Muğla Milletvekilleri Cumhur Uzun ve Gizem Özcan ile CHP İl Başkanı Zekican Balcı da destek verdi. Yürüyüş esnasında Orman Bölge Müdürlüğü’nün önünden geçilirken bir eylemcinin “Orman Bölge Müdürlüğü uyuma” diye bağırması dikkat çekti.

BU DİRENİŞ YILMADAN DİRENEN HERKESİN GIPTAYLA BAKACAĞI BİR DİRENİŞTİR

Akbelen Davası’na dayanışma ve destek olmak ve duruşmayı takip etmek için Muğla’ya geldiğini söyleyen TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, “Bu direniş, bu dayanışma tüm Türkiye’de dikili her ağacın, uçan her kuşun bugünleri için, yarınları için, doğası için, toprağı için kararlılıkla ve korkusuzca, yılmadan direnen herkesin gıptayla bakacağı bir direniştir.” Dedi.

“Bu direnişte bugüne kadar her türlü baskıya, biber gazına, tomaya, copa, her şeye rağmen yılmadan, korkmadan hem hukuk hem de yaşam alanı mücadelesi veren bütün kadınlarımıza, köylülerimize ve yurttaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi ileterek onlarla birlikte burada olmanın da mutluluğunu yaşadığımı, onların direnişine, dayanışmasına yanlarında olmanın haklı gururunu ifade etmek istiyorum. Kendinizle gurur duyun, bütün alkışlar, bütün destekler sizin. Bu gurur hepinizin olsun. Dayanışmayla ve birlikte mücadeleyle hep birlikte kazanacağız.”

BİR GÜN DURSUNLAR DA BURADA YAŞASINLAR BAKALIM

Akbelen’de yaşayan bir köylü kadın, tozdan nefes alamadıklarını ve uyku uyuyamadıklarını söyledikten sonra, “Bir gün dursunlar da burada yaşasınlar bakalım! 2018’den beri hava, toprak, su yok olmasın diye biz yollara düştük. Bu köyde doğduk, bu köyde büyüdük büyüdük, burada gömülmek istiyoruz, başka hiçbir niyetimiz yok. Bize bunu çok gördüler. Bize bir yudum suyu, bir lokma ekmeği haram ettiler!” dedi.