MAYIS SONUNDA TEKRAR SOBALAR YANDI

Denizli'nin Çameli İlçesinde Haziran ayına gireceğimiz Mayıs ayının son günlerinde devam eden yağışlı hava nedeniyle sıcaklıklar 2-4 derece arasında seyrediyor, kış geri geldi. Kışlık paltolar ve şemsiyeler raflardan tekrardan indi. Bu nedenle Çameli’de soba ve kaloriferler tekrar ateşlendi.

  • 23 Mayıs 2020 - 11:02
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Çameli’de dün akşam hissedilir bir şekilde soğuk olduğu için sobaları yakmaya başladıklarını belirten vatandaşlar, “10 Gündür sıcak havanın etkisindeydik bugün havalar sert bir düşüş yaşandı hava oldukça soğuk ve fırtınada cıktı Küçük çocukları ve hastaları olan aileler özellikle sobaları yakıyorlar. Sobaları ve kaloriferleri yanmayan vatandaşlar ise elektrik ısıtıcıları idare ediyor” dediler.

Yaz geldi diye sobaları kaldıran Çameli’liler, yağışlı havada ısınmak için ya elektrikli ısıtıcılar ile ya da sobayı tekrar kurarak ısınmaya çalışıyorlar.

METEROLOJİDEN DON UYARISI

Hava sıcaklıklarında başlayan ani sıcaklık düşüşü bugün hissedilir seviyede geriledi hava sıcaklıklarındaki ani düşüş nedeniyle meteoroloji ‘den uyarı geldi.

Yetkililer 23-25 Mayıs Tarihleri arasında don riski oluşabileceği tahmininde bulunan Meteoroloji üreticileri tedbirli olmaları tavsiyesinde bulundu don olayının 23 Mayıs Cumartesi günü 02:00’de başlayıp 25 Mayıs Pazartesi saat 09:00’a kadar etkili olacağı uyarısında bulunuldu.