LEZZET ŞAMPİYONLARI İSTANBUL MUTFAK GÜNLERİ'NDE MADALYALARLA DÖNDÜ!

ALBAYRAK BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI ÖĞRENCİLERİ BAŞARININ TESADÜF OLMADIĞINI BİR KEZ DAHA GÖSTERDİLER.

  • 16 Aralık 2023 - 22:09
  • Son Güncelleme : 16 Aralık 2023 - 22:14

Merkezefendi ilçesinde bulunan Albayrak Borsa İstanbul Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğretmenleri ve Öğrencileri 13-16 Aralık tarihlerinde Tuzla Marina’da 20. si düzenlenen Uluslararası İSTANBUL MUTFAK GÜNLERİ’ nde büyük başarılar elde ettiler.


Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından 20. si organize edilen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivali 2015 yılında ‘Dünyanın Lezzeti Burada’ sloganı ile Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından ‘KITALAR ARASI’ ünvanı almış olup; İsveç, Almanya, İspanya, Fas, Cezayir, Makedonya gibi 30 farklı ülkeden 78 farklı kategoride 1600 yarışmacı ve 70 özel jürinin katılımıyla dünyada ilk 3’ e giren yarışmalar 13-16 Aralık tarihleri arasında Tuzla Marina’da gerçekleştirildi. Türk öğrenci ve genç şeflerin de uluslararası düzeyde yarışma imkanı bulduğu yarışmalara ilimizi ve Merkezefendi ilçemizi temsil eden Albayrak Borsa İstanbul Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğretmenleri ve Öğrencileri çeşitli kategorilerde madalyalar kazanarak büyük bir başarı elde ettiler. 


Yarışmada; 

Hacer Nuran GÖÇEBE: Lise Düzeyi Öğrenci Tatlı Yarışması Altın Madalya

Durdane Yarcı: Lise Düzeyi Öğrenci Makarna Yarışması Altın Madalya

Aysu Nida DOĞRUER: Lise Düzeyi Öğrenci Ana Yemek Yarışması Altın Madalya

Çilem AKDENİZ: Lise Düzeyi Öğrenci Makarna Yarışması Altın Madalya

Perihan ÖZDEMİR: Lise Düzeyi Öğrenci Ana Yemek Yarışması Altın Madalya

Şevval KÜÇÜKOĞUL: Lise Düzeyi Öğrenci Ana Yemek Yarışması Altın Madalya

Rabia Nur ARSLAN: Lise Düzeyi Öğrenci Balık Yarışması Gümüş Madalya

Cennet UZAN: Lise Düzeyi Öğrenci Tatlı Yarışması Gümüş Madalya

Mukaddes AKOĞLAN: Lise Düzeyi Öğrenci Ana Yemek Yarışması Gümüş Madalya

Beyza GÜNEŞ: Lise Düzeyi Öğrenci Tatlı Yarışması Bronz Madalya

Ş. Zehra ŞENGÜN: Lise Düzeyi Öğrenci Ana Yemek Yarışması Bronz Madalya

Betül Mercanoğlu: Lise Düzeyi Öğrenci Makarna Yarışması Bronz Madalya

Toplamda 6 Altın 3 Gümüş ve 3 Bronz madalya kazanmışlardır.

Öğrenciler 17-20 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenlenen GASTROANTALYA2023’ ten sonra katılmış oldukları İSTANBUL MUTFAK GÜNLERİ’ nden de madalyalarla dönerek ilimizi ve ilçemizi gururlandırarak başarının tesadüf olmadığını bir kez daha göstermişlerdir.

Öğrencilerin yarışmaya hazırlanmasına ve katılımına başta Okul Müdürü Mehmet SÖKMEN, Teknik Müdür Yardımcısı Şerife DEMİR, müdür yardımcıları, Rehber Öğretmen Ayşe SEVİNÇ, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmenleri Ercan TURKAT, Ali Erdem ATLI, Asiye YAPINTI, Güngör DUYAR, Nesibe Nur ÖZCAN, Sergül İNCİ, Melahat Kılıç AYTEKİN, Fatma BÜYÜKKÖROĞLU, Gizem Aksoy DÖNMEZ ve usta öğreticiler destek olmuşlardır.



Yorumlar (1)

  1. Mehmet DOĞU
    • 17 Aralık 2023 - 10:18

    Öğrencilerimizi en içten dileklerle kutluyorum başarılarının devamını diliyorum hiçbir başarı tesadüf değildir dünümüz ve bugünümüz yarınımızın garantisidir öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi bu gayretlerinden dolayı alkışlıyorum sağolun varolun