KUAFÖR VE BERBERLERDEN KİRA TALEBİ

Denizli Kuaförler ve Berberler odası Başkanı İdris Ağılönü, geçici bir süre kapatılan berber ve kuaförlerin Nisan, mayıs ve haziran ayı işyeri ve ev kiralarının sosyal devlet anlayışına göre çıkarılacak bir kanunla silinmesini istedi. Ağılönü, durumun kritik ve ciddi olduğunu herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

  • 27 Mart 2020 - 04:21
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Türkiye’de şimdiye kader 59 can alan korona virüs önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesi ile kuaför ve Berberler bir süre önce faaliyetlerini durdurmuştu. Belirsiz bir süre kapalı kalacak olan berber ve kuaförlerin ne zaman açılacağı bilinmezken Denizli Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı İdris Ağılönü’nden ilginç bir çıkış geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ağılönü, esnafın kapalı kaldığı süre içerisinde giderlerinin süreceğini dikkat çekti.

KİRA GİDERLERİ SİLİNSİN

Başkan Ağılönü, “Sayın Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekillerimizin dikkatine. Esnafımız çok zor durumda. Mücbir sebepten dolayı esnaflarımızı Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ait ev ve işyerleri kiraların sosyal devlet olmanın bir gereği olarak çıkaracağınız bir kanunla silinsin, ödeme yapılmasın. Ev ve işyeri sahipleri de buna katlanmak zorunda. Bir sosyal patlama olmaması için herkes elini taşın altına koymalı. Yoksa devlet tek başına hepsinin üstesinden gelemez. Bu durum sosyal birey sosyal devlet olmanın gereğidir. Acil duyun sesimizi” dedi