KİLİT TAŞI HIRSIZI YAKALANDI BAŞKAN MESAJ YAYINLADI

Sarayköy ilçesini karıştıran iddia sonrası Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, yazılı bir basın açıklaması yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

  • 08 Ağustos 2020 - 14:32
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Geçtiğimiz günlerde Sarayköy Belediyesine ait Kilit Taş Üretim Tesislerinde bazı parçaların ve hurda niteliğindeki mazlemelerin ortadan kaybolması sonrası durumu fark eden bir kişi Sarayköy Belediyesine giderek durumdan şikâyetçi oldu.

Kendilerine gelen bu şikayeti değerlendiren Sarayköy Belediyesi yetkilileri Sarayköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek durum hakkında suç duyurusunda bulundu. Sarayköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler yaptıkları tahkikat sonucunda olaya karıştığını tespit ettiği şüphelileri gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler Sarayköy İlçe Emniyet Müdürlüğünde alınan ifadelerinin ardından Sarayköy Adliyesine sevk edildi.  Mahkemeye sevk edilen şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Meydana gelen sonrası kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yazılı bir açıklama yapan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş:

“Belediyemizin ortağı olduğu Kilitli Taş Üretim Tesislerinde kullanılmayan bazı malzemelerin tesis bahçesinden çalındığının tespit edilmesinin üzerine suçluların bulunması amacıyla 5 Ağustos 2020 tarihinde şirket yetkililerimiz tarafından Sarayköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne suç duyurusunda bulunulmuştur.

Sarayköy İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan tahkikat sonucunda, olaya karıştığı tespit edilen personellerin ifadesi alınarak savcılığa  sevk edilmiştir.

Olayla ilişiği olduğu tespit edilen tüm personellerin iş akdi feshedilmiş olup, haklarında gerekli olan tüm adli ve idari işlemler devam etmektedir.

Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da hemşehrilerimizin bizlere emanet olan belediyemizin ve Sarayköyümüzün hakkını ve hukukunu namusumuz gibi korumaya devam edeceğiz. “ dedi.