KILIÇDAROĞLU, SEMA SİLKİN ÜN HAKKINDA KONUŞTU

Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Emine Erdoğan’ın eski özel kalem müdürü Sema Silkin Ün’ün CHP Denizli 3. sıradan milletvekili adayı gösterilmesiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Gelecek Partisi kontenjanından listeye dahil edilen Ün isminin tartışma yarattığı iddiasına değinen Kılıçdaroğlu, “Başka illerde de benzer tartışmalar var, olabilir. O başka bir partinin adayı, diğer arkadaşlar da başka bir partinin adayı. Zaman içerisinde taşlar yerine oturacak” dedi.

  • 13 Nisan 2023 - 11:42
  • Son Güncelleme : 13 Nisan 2023 - 11:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın eski özel kalem müdürü Sema Silkin Ün’ün Gelecek Partisi kontenjanından CHP Denizli 3. sıradan milletvekili adayı gösterilmesi kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

SEMA SİLKİN ÜN’ÜN ADAYLIĞI SORULDU

Dün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katıldığı Çanakkale mitingi sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Sema Silkin Ün’ün aday listesinde yer almasına ilişkin de konuştu.

“ZAMAN İÇERİSİNDE TAŞLAR YERİNE OTURACAK”

Kılıçdaroğlu, “İlk kez beş parti, bir parti logosu altında seçime gidiyor. Herkes sanki ‘O CHP’li değil. Nasıl bizim listede yer alır?’ diyor. Eski alışkanlıklardan kurtulanamayan bir atmosfer var. Zaman içinde son bulacaktır. Bugün mesela sahnede İYİ Parti milletvekili adayı, Gelecek Partisi milletvekili adayı, CHP milletvekili adayı hep beraber bir arada durduk. Zaman içerisinde taşlar yerine oturacak.

“OYLARIN HEBA OLMAMASI İÇİN AKILCI BİR POLİTİKA İZLENİYOR”

Başka illerde de benzer tartışmalar var, olabilir. Sema Hanım başka bir partinin adayı, diğer arkadaşlar da başka bir partinin adayı. Dolayısıyla bunlar oyların heba olmaması ve çalışması için böyle bir akılcı politika izleniyor. Burada partilerden çok ülkenin geleceği konusunda temel endişelerimiz var.

“ONLAR AYRI PARTİLER BİZ AYRI PARTİYİZ”

Bu temel endişe gidermek için de altı parti bir araya geldik. Aslolan, Türkiye ve Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunları bir an önce aşmak. Biz onların iç işlerine karışamayız. O zaman çok büyük sıkıntı çıkar. Onlar bizim iç işlerimize karışamazlar. Onlar ayrı partiler biz ayrı partiyiz. Onlar kendi adayını seçerler, biz kendi adaylarımızı seçeriz, birbirimizin alanına girip üstü örtülü ya da açık eleştiri yaparsak asla doğru olmaz” diye konuştu.