KATİL DAMAT KAYNANASINI SUÇLADI

Denizli’de geçen yıl kaynanasını tüfekle vurup öldüren, kendi oğlu ve komşusunun oğlunu yaralayan Aydın Adlım’ın yargı süreci başladı. Hakkında ‘kasten yaralama’, ‘kasten öldürme’ ve iki kez ‘basit yaralama’ suçlarından dava açılan 48 yaşındaki Adlım: “Mağdurum, 9 çocuğumu 18 aydır görmüyorum” şeklinde savunmasını yaptı. Ailenin avukatı ise, “Ağırlaştırılmış müebbet cezası ile cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

  • 24 Şubat 2023 - 14:07
  • Son Güncelleme : 24 Şubat 2023 - 14:11

Edinilen bilgiye göre olay Ağustos 2021’de Honaz ilçesine bağlı Kocabaş Mahallesi'nde yaşandı. Boşanma aşamasında olan eşi Zeynep Adlım ile ayrı yaşayan Aydın Adlım(48) kayınbabasının evine gitti. Eşi ve çocuklarının yanına giden Adlım kayınbabasının evinde yaşadığı tartışma sonucunda kaynanası Sultan Duran'ı tüfekle vurdu. Ağır yaralanan Sulan Duran (59) hayatını kaybetti. Tükfekten çıkan saçmalar çevredeki evlere isabet etti. Çevre evde oturan komşularının torunu olan Ahmet Duran'a (14) isabet eden saçamaların sonucunda küçük çocuk yaralandı.Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 9 çocuk babası Aydın Adlım'ın olay sırasında kendi oğlu 15 yaşındaki Derviş Adlım'a da ateş ettiği iddia edildi.Babasının tüfeği kendisine doğrulttuğunu gören Derviş Adlım (15) ile evin içine kaçarak babasının hedefi olmaktan kurtuldu. 2 yaşında olan kardeşi Atalay Adlım' ise isabet eden saçmalarla yaralandı. Kaçan baba jandarma tarafından yakalandı. Hakkında ‘kasten yaralama’, ‘kasten öldürme’ ve iki kez ‘basit yaralama’ suçlarından dava açıldı.

Adalet yerini bulsun

Cinayetin yargılamasına Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Davanın dördüncü celsesinde mağdur ve müşteki avukatları, çocuklara yönelik saldırıda kasıt olmadığı yönündeki bilirkişi raporuna itiraz etti. Avukatlar sanığın kasıtlı ve tamamen bilinçli şekilde silahı ateşlediğini savundu. Olay sırasında yaralanan komşu torunu Ahmet Duran'ın annesi Gülizar Duran'a hükümlü olarak bulunduğu İzmir Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan SEGBİS ile bağlanıldı. Eşi ile ayrı olduğunu söyleyen ve çocuğundan haberi olmadığını ifade eden kadın; “Şikâyetçiyim. Çocuğumu yaralayandan hesap sorulsun” dedi. Öldürülen Sultan Duran'ın eşi 64 yaşındaki Derviş Duran da, “Adalet yerini bulsun. En ağır şekilde cezalandırılsın istiyorum” diye konuştu.

Ben mağdurum, 9 çocuğumu 18 aydır görmüyorum

Cinayet zanlısı Aydın Adlım mahkemede; “Olay yerine tasarlayarak gelmedim. Etki altında kaldım. Çocuklarımı ve eşimi almaya gelmiştim. Ben mağdurum, 9 çocuğumu 18 aydır görmüyorum” sözleriyle kendini savundu. Savunma avukatı suçun ağır tahrik altında işlendiğini ve müvekkilinin tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken olay sırasında 15 yaşında olan Derviş Adlım hakkında ise zorla getirme kararı verdi.

Ağırlaştırılmış müebbet cezası ile cezalandırılmasını istiyoruz

Ailenin avukatı Yağmur Yalçın olayda yaralanan çocuklara yönelik de kasıt olduğunu belirterek, “Çocukların doğrudan kasten öldürülmeye yönelik ateş edilip edilmediğine ilişkin bilirkişi raporuna itiraz ettik. Derviş Adlım'ın ifadesi bu konuya açıklık getirecek. Ulaşılamaz ise savcılar mütalaa hazırlayacaktır. Biz tasarlayarak ve planlanarak oraya gelindiği ve kasten öldürdüğünü düşünüyoruz. Ağırlaştırılmış müebbet cezası ile cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Bizi gönderme, açlıktan ölüyoruz

Olay günü yaşananları anlatan Derviş Duran, “Ben belediyede işçiyim. Olay sırasında çalışıyordum. Akşamüstü eve geldiğimde olay olmuştu. Kızımla tartışmış, o da bize geldi. Biz de evlatlarımıza, torunlarımıza kol kanat açtık. Damadım daha önce eve gelip üç çocuğunu alıp gitti. Sonra bırakıp diğer üç çocuğunu aldı. Çocukları aç bırakmış, torunlar geldiğinde ‘Bizi gönderme, açlıktan ölüyoruz' dediler. Bu nedenle hanım göndermek istemiyor. O da çocukları bırakıp gidiyor. Bir dahaki sefere planlayarak gelmiş. Yapacak bir şey yok. Takdiri ilahi. En ağır şekilde cezalandırılsın istiyorum. Olaydan sonra kızım ve torunlarım gittiler. Haber alamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü Gazetesi/Selami Aydın