KARANTİNADA OLMASI GEREKİRKEN OTOGARDA YAKALANDI

Denizli'de koronavirüs tedbirleri sıkı sıkıya tutulurken trajikomik olaylar yaşanmaya da devam ediyor. Denizli'de koronavirüslü bir kişiyle temas ettiği bilinen ve karantinada olması gereken bir kişi polis tarafından otogarda yakalandı.

  • 30 Ağustos 2020 - 15:21
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Şehirlerarası Otobüs Terminalinde meydana gelen trajikomik olayda, Enver Y. isimli vatandaş normalleşme sürecinin başlaması ile açılan lunaparklarda çalışmak üzere Denizli’ye geldi. Filyasyon ekipleri, Çameli ilçesinde bulunan lunaparkta bir süre çalışan Enver Y.’nin burada pozitif vaka ile temas ettiğini tespit etti ve Enver Y.’nin korona virüs testlerinin ardından 14 gün karantinada kalması kararı alındı. Bir süre karantinada kalan yaşlı adam daha sonra memleketi olan Lüleburgaz’a gitmek için şehirlerarası otobüs terminaline gelerek bilet aldı. Otobüse binmek üzere valizleri ile bekleyen Enver Y., polis ekiplerinin dikkati sayesinde tespit edildi. Burada yapılan sorgulamada yaşlı adamın karantinada olması gerekirken otobüs terminaline geldiği bilgisi ortaya çıktı.

Kırmızı alarm verdirten olayın ardından yaşlı adamın temas ettiği her nokta Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından dezenfekte edilirken bulunduğu alan ise şerit yardımıyla kapatıldı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Acil Sağlık ekipleri ise Enver Y.’yi ambulansa alırken bu sırada doktoru ile iletişime geçildi. Burada doktorundan alınan bilgilerde şahsın pozitif vaka olmadığı, karantinada olması gerektiği öğrenildi. Sağlık ekipleri yaşlı adamı Denizli Devlet Hastanesine kaldırdı.