KARACA'DAN ESKİ BAŞBAKAN VE OĞLUNA EN ÜST TONDAN TEPKİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Eski Başbakan Binali Yıldırım ve oğlu Erkam Yıldırım'a sert çıktı. Karaca "Bu ülkenin itibarı, Binali Yıldırım'ın ve oğlunun itibarından daha mı az değerli" dedi.

  • 31 Mayıs 2021 - 20:36
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Cumhuriyet Gazetesinin haberi ortaya çıkan skandal hakkında sert konuştu.

Karaca, Sedat Peker tarafından gündeme getirilen ve eski başbakan Binali Yıldırım tarafından red edilen iddialar üzerine konuştu. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Organize suç örgütü lideri Peker’in, uyuşturucu güzergâhı ile ilgili iddialarına yanıt veren eski Başbakan Yıldırım’ın açıklamaları iki ülke arasındaki gümrük kayıtları ile uyuşmadı. Cumhuriyet’in ulaştığı gümrük kayıtlarına göre, 1 Ekim-31 Aralık 2020 tarihleri arasında Türkiye’den Venezüela’ya hiçbir maske sevkiyatı yapılmadığı ortaya çıktı.

Ortaya çıkan belgeler üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Gülizar Biçer Karaca "Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım’ın Venezuela'ya gittiği dönemin gümrük kayıtlarında test kiti de maske de yok!

PEKİ NE VAR

Bu ülkede başbakan olmuş, çok etkin görevler almış birinin oğlunu aklamak için gerçekleri gizlediği ortaya çıktı. Bu ülkenin itibarı Binali Yıldırım'ın ve oğlunun itibarından daha mı az değerli? diyerek yaşanan skandallara tepki gösterdi.