ÇALIŞMA DURDU, JANDARMA SAHADAN ÇEKİLDİ

Türkiye'nin kekik üretim merkezi olarak bilinen Pamukkale'nin Güzelpınar ve çevresinde kurulmak istenen taş ocağına karşı vatandaşların yaptığı eylemler sonuç verdi. Denizli Valisi ile görüşme talebinde ısrarcı olan Güzelpınarlılar Denizli Valisi Ali Fuat Atik ile görüştü. Görüşmede Vali Atik çalışmaları durduma ve Jandarmayı sahadan çekme emri verdi.

  • 31 Mayıs 2021 - 20:41
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’nin Pamukkale İlçesinde yapılmak istenen taş ocağına karşı ayaklanan köylüler mahalle muhtarı öncülüğünde resmi itiraz süresi içerisinde Denizli Valiliği tarafından verilen ÇED gerekli değildir raporuna itiraz etti.
Yapılan itirazın ardından çalışmalarına ara vermek zorunda kalan taşaron firma bu sabah itibari ile yeniden faaliyete geçince köylüler ayaklandı.

VALİLİK ÖNÜNDE EYLEM YAPTILAR

Bölgede toplanan bölge halkı firmanın şantiyesinde yürüyüş yaparak, kanunsuz olduklarını iddia ettikleri çalışmanın durdurulmasını istediler. Yürüyüş sırasında jandarma barikatı ile karşılaşan köylüler, jandarma komutanı ile uzun süre görüştü. Görüşmenin ardından köylüler, komutanın kendilerine konunun muhattabının Denizli Valiliği olduğunu söyleyerek araçlarla kent merkezine geldi.
VATANDAŞLAR "VALİ GELMEDEN GİTMEYİZ"
Öğle saatlerinde Valilik önüne gelen vatandaşlar kekikleri ve doğayı yok edeceklerini söyledikleri taş ocağı ile ilgili çalışmanın durdurulması için Vali Ali Fuat Atik ile görüşmek istediler.
Çok sayıda polisin bulunduğu Valilik bahçesinde dağılmaları yönündeki telkinlere rağmen dağılmayan vatandaşlar, hukuki itiraz süresi devam ederken, başlayan çalışmanın durdurulmasını istediler. Protestoların devam ettiği sırada Güzelpınar Muhtarı Ergün Gürsoy fenalık geçirdi. Ayrıca köylülerden birinin eli, bir kadın polisin müdahalesi ile yaralandı.
Güney Ege Kalkınma Ajansı toplantısı nedeniyle Muğla’da olan Vali Atik, Güzelpınarlıların ısrarı üzerine Denizli’ye döndü. Vali atik gelene kadar eylemlerini devam ettiren köylüler önce alınmadıkları Valilik binasına polis nezaretinde alındı. Konferans Salonu’nda Denizli Valisi Atik ise bizzat görüşen vatandaşların taş ocağını kesinlikle yaptırmayacaklarını vurgulayarak Vali Atik’ten yardım istedi. 
Vali Atik vatandaşların mağdur olmaması için elinden geleceğini yapacağını söyleyerek; Jandarma’ya sahadan çekilme emri ve çalışmaları durdurma emri verdi. Ayrıca Vali Atik yarın sabah saat 10:00’da Güzelpınar mahallesine giderek vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyeceğini söyledi.