KARACA, AKBELEN KÖYLÜLERİNİ NUMAN KURTULMUŞ İLE GÖRÜŞTÜRDÜ

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca; CHP'nin, Akbelen ormanının Limak-İçtaş ortaklığı ve iktidar destekli ağaç katliamı ile ilgili genel görüşme yapılmasına ilişkin önergesiyle olağanüstü toplanan TBMM’de bulunan köylüleri TBMM başkanı Numan Kurtulmuş ile görüştürdü.

  • 10 Ağustos 2023 - 14:28
  • Son Güncelleme : 10 Ağustos 2023 - 14:35

Meclis;  CHP'nin Akbelen'de ağaç katliamıyla ilgili genel görüşme yapılmasına ilişkin önergesini görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Yaklaşık 4 yıldır Akbelen’deki ağaç kesimine direnen köylüler ve yaşam savunucuları olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu’na TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca’nın girişimleriyle izleyici olarak katıldı.

Bir süre TBMM’deki toplantıyı izleyen Akbelen köylüleri ve yaşam savunucuları; genel görüşme açılması için yapılan oylama sırasında; TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca’nın girişimleriyle TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'u ziyaret edip Akbelen gerçeğini anlattı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca eşliğinde Numan Kurtulmuş’la görüşen Akbelen köylüleri bölgede özellikle son dört yıldır yaşadıklarını, bu süreçteki kayıplarını, mücadelelerini anlattı.

Akbelen köylülerinin Numan Kurtulmuş’a ilettiği şikayetleri arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında kendileri için kullandığı “marjinal” ifadesi de vardı.

En çok bu sözcüğe içerlediklerini söyleyen köylüler; “Biz bölgedeki köylüleriz, zeytinciyiz, çiftçileriz, üretenleriz; ama marjinal değiliz; yaşantımızı, yaşadıklarımızı görmeniz için sizi Akbelen’e davet ediyoruz” şeklinde konuştu.