KANSERLE MÜCADELE EDEN VALİ ATİK ÖLÜME MEYDAN OKUYOR

Deprem bölgelerinden her gün insan hikayeleri geliyor. Hatay'a koordinasyon valisi olarak görevlendirilen Denizli Valisi Ali Fuat Atik, bağırsak kanseri ile mücadele ediyor. Ancak bu durumu ilk başta saklamış ve kemoterapi tedavisi için boynuna bir şişe taktı. Durum ortaya çıkınca bölgeden gönderilmek istendi ancak Vali Atik, "gitmem" diyerek görevine devam etti.

  • 12 Mart 2023 - 01:24
  • Son Güncelleme : 12 Mart 2023 - 01:33

CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, geçtiğimiz hafta bir haber için Koordinatör Vali Ali Fuat Atik ile görüştü. Öztürk'ün görüşme esnasında gözüne çarpan kemoterapi şişesi hakkında sorduğunda Vali Atik'in kanser hastası olduğunu öğrendi. Atik, zaman zaman tedavisini konteynerde ya da Adana'da bir hastanede alıyor.

Öztürk, Vali Atik ile yaptığı özel haberde, "Hastalığınıza rağmen neden gitmediniz?" sorusuna Atik'in "Biz buraya göreve geldik. Buradaki insanların acılarının haberlerini yaptınız. Bizim burada olmamız gerekiyordu. Çalışmamız gerekiyordu. Burayı bırakıp gidemezdik. Yardıma ihtiyacı olan insanlara bilgi birikimimizle yardımcı olmalıydık. Ve buradayız." şeklinde cevap verdiğini açıkladı.

Vali Atik, 3 yıldır Denizli Valisi olarak görev yaparken Hatay'a koordinasyon valisi olarak atandı. Kendisine yapılan bütün ısrarlara rağmen Hatay'dan dönmek istemediğini belirtiyor. Tedavisinin ise iyi gittiğini söyleyen Ali Fuat Atik, "Burada olmak, çalışmak çok iyi geldi. Biz kendimizi unuttuk burada, tüm odak noktamız vatandaşımız." diyerek görevine devam edeceğini açıkladı.

Haber: CNN Türk - Fulya Öztürk