KADIN PROJESİNDE LGBT PANİĞİ

Merkezefendi Belediyesi’nin kadınların ve dezavantajlı bireylere yönelik hazırladığı yönetmelik AKP ve MHP’nin tepkisini çekti.

  • 07 Kasım 2022 - 22:42
  • Son Güncelleme : 07 Kasım 2022 - 22:47

Kadınların ekonomik özgürlüğü, kadına yönelik şiddetle mücadele, kadına yönelik hizmetlerin üretilmesi, belediye hizmetlerinden kadınların eşit olarak faydalanması amacıyla hazırlanan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği yönetmeliği AKP Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz ve MHP Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Altıntaş’ın belediye binası önünde düzenledikleri eyleme neden oldu.

Belediye binası önünde açıklama yapan Durmaz; “Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz. Bizler bu sapkın düşünceyi tamamen reddediyoruz. Belediyenin bu tür uygulamalarla, toplumumuzun en temel kurumu olan aile kurumumuza yönelik yapmış olduğu hareketin çok büyük sıkıntılara vesile olacağını düşünüyoruz. LGBT gibi sapkın düşünceleri, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği başlığı altında dayatılmasını kabul etmiyoruz. Belediyemizin yapması gereken altyapı üstyapı çalışmaları var. Merkezefendili vatandaşımızın beklediği bir sürü hizmet dururken böyle bir başlığı belediye meclisinde gündeme getirmek, hem de bunu şehit ve gazilerimizin adı altında kullanılarak onlarla beraber aynı birim altında bunu oluşturmaya çalışmak çok büyük bir edepsizliktir” dedi.

MHP’li Altıntaş ise açıklamasında; “Bizler şehit yakınları ve gaziler birimi kurulması ve aynı madde içinde cinsiyet eşitliği birimi kurulmasını reddediyoruz. Şehit yakınları ve gazilerimizi devletimiz korumakta ve kollamaktadır.  Milletin algılarıyla oynamayın. Bizler buradayız” diye seslendi.

İki başkanın yaptıkları yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Merkezefendi Belediye Başkanlığının Kasım ayı meclis gündeminin 1. maddesinde Merkezefendi Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğe ek olarak Şehit Yakınları ve Gaziler Birimi ile yine aynı maddenin içinde “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi” kurulmasının yönetmeliğe eklenmesi görüşe sunulmuştur.

Şehit yakınları ve Gazilerimiz her zaman başımızın tacıdır.Şehit ve Gazi yakınlarının CHP Belediyesince kurulacak bu birime ihtiyacı da yoktur. Sırtını PKK kamplarındaki dağlara dayayan HDP ile yandaşlık kurup, sonra da Şehit ve Gaziler için birim kurmaya yeltenmek ve bunu yine aynı maddede aralarına virgül konularak Lut kavminin ve LGBT hükümlerini devreye sokacak “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi” ile birlikte görüşülmesi şehitlerimize ve gazilerimize en büyük haksızlıkve saygısızlıktır.

Şehit ve Gazilerimizin haklarını Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz gereği gibi korumakta ve kollamaktadır. Yaptığınız iş dağda kuzuyu yiyip köyde çoban ile yas tutmaktır. Şehit ve Gazilerimizden elinizi çekin. Sapık zihniyet ürünü bir kavramın önünde Şehit ve Gazilerimiz tabirini kullanmak sizin haddinize de değildir.

Kadın ve erkeğin her noktada, toplumun her alanında imkanlara erişmede eşit haklara sahip olduğu kanunlarımız çerçevesinde açıktır. Gündem maddesinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinden kastedilenin bu olmadığı açıkça ortadadır. Merkezefendi ilçemiz ile ilgili yapısal sorunlar, alt yapı ve belediyecilik yatırımları ile ilgili halkımızın hizmet beklentisi var iken başka hiçbir meselemiz kalmamış gibi bu konunun gündeme getirilmesini asla kabul etmiyoruz.

Süslü cümleler ile Belediye Bünyesine LGBT’yi yerleştirmeye çalıştığınızın farkındayız Bizler Lut kavminden gelmiyoruz, övdüğünüz kavmi meşrulaştırmanıza izin vermeyeceğiz . Halka gösterdiğiniz  yumuşak yüzünüzün arkasında neler yapmaya çalıştığınız ortadadır .  Bu millet,size sandıkta gereken cevabı verecektir. CHP ve onun kirli zihniyetinin en güçlü toplumsal bağımız olan Kutsal Aile Kavramını yıkmaya çalıştığı; uluslararası merkezlerden zorla dayatılan LGBT lobileri ile birlikte ortak iş tuttuğu açıkça ortadır. Cumhur İttifakı olarak bizler bu nedenle belirttiğimiz Kasım Ayı Gündem maddelerinden Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi oluşturulmasına yönelik hükmü reddediyor, tüm meclis üyelerini sağduyuya davet ediyoruz”