İYİ PARTİLİ BAŞKANDAN, MHP'Lİ BAŞKANA JET YANIT

İyi Parti il yöneticisinin, istemediği halde MHP tarafından yeni açıklanan il yönetimi listesine alındığı yönündeki iddialara MHP'nin yeni il başkanı Yusuf Garip cevap vermişti. Garip'in cevabına İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık'tan jet bir yanıt geldi.

  • 12 Mart 2022 - 18:16
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

MHP'nin Denizli'de yeni il başkanı olarak atanan avukat Yusuf Garip, dün Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında basın mensuplarının karşısına geçerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Garip, kamuoyunun en çok merak ettiği konulardan birisi olan yeni il yönetimi listesinde İYİ Partili bir ismin bulunması sorusuna da cevap vermişti...

BAŞKAN GARİP HABERCİ KUŞ'UN SORUSUNA BU YANITI VERMİŞTİ:

Başkan Garip; "Biz siz değerli basın mensuplarıyla daha önce de bir araya gelmek istiyorduk ama parti programlarımız nedeniyle bugüne aksadı. Siyasette bu tarz partiler arasında geçişler olmuştur. Bu basına yansıyan İYİ Partili yönetici arkadaşımızla ilgili ise daha önce Milliyetçi Hareket Partisi saflarında görev almış, yöneticilik yapmış değerli bir şahsiyettir. Kendisiyle görüşmeyi yapan kişi ben değilim ama biliyorsunuz siyasi partiler adına yetkili kişiler bu tarz görüşmeleri gerçekleştirebiliyorlar. İl yönetimi görevinin bize bildirilmesiyle birlikte partili arkadaşlarımızdan yetkisi bulunan bir kişiyle bahsi geçen arkadaşımız birr görüşme gerçekleştirmiştir. Buna dair telefon kayıtları da mevcuttur gerektiği taktirde bunları ispatlayabiliriz. Kendisi partili arkadaşımızla yaptığı görüşmede daha önce Milliyetçi Hareket Partisi saflarında görev yaptığını şu anda ise kendisinin mevcut partisinde huzurlu olmadığını, eğer MHP'de bir kan değişimi ve heyecan mevcutsa kendisinin partimize geri dönmeyi düşündüğünü, kendisinin değerlendirilmesi istenildiğine dair bir görüşmesi mevcuttur. Bu talep üzerine bize o arkadaşımızın ismi iletildi. Kendisi kararından eminse bu konuda tekrar bir görevlendirme yapılabileceği konusunda yönetimimizle birlikte hemfikir olduk. Bunun üzerine bu kişinin ismi listeye konuldu. Konulurkende partimizin yetkili birimleriyle görüşmeler yapıldı. Dikkat ederseniz 12 yada 15 saat kadar listemiz açıklandıktan sonra bir ses gelmedi. Bana gelen bilgiler doğrultusunda yine partilmizle yapmış olduğu bir görüşmede, kendisinin mevcut partisinden MHP'ye geçmemesi konusunda bir takım siyasi vaatlerde bulunulduğu ve ikna edilmeye çalışıldığı. Bu nedenle geçişinin engellendiğine dair bazı söylemler tarafımıza iletilmiştir" dedi.

AKIŞIK SERT ÇIKIŞTI: ÖZÜR DİLEMEK YERİNE YAĞ GİBİ ÜSTE ÇIKIYOR!

MHP İl Başkanı Avukat Yusuf Garip'in açıklamalarının üstüne İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık'tan cevap gecikmedi. "İktidar’ın küçük ortağı partinin yeni atama il başkanının açıklamaları insanı dehşet içinde bırakıyor" sözleriyle çıkışan Akışık, MHP'li Başkana özür dileyeceğine yağ gibi üste çıkıyorsun sözleriyle cevap verdi...

İşte Akışık'ın o açıklaması:

İyi partinin bir üyesini, il yönetim kurulundaki kişiyi kendi listesinde yazmanın utancıyla özür dilemek yerine piyasada zam rekorları kıran yağ gibi üste çıkma çabasında.

Kaldı ki bunu öyle ileriye götürüyor ki maalesef kişisel verileri , haberleşme hürriyetini yok sayarak telefon kayıtları peşinde koştuğunu itiraf etmek zorunda kalıyor. Ne o sayın atama başkan, konuşmaları da gizlice kayıt mı ediyorsunuz yoksa? 

Demokrasi kaybından üyelerinin de seçmenin de büyük kısmını kaybeden iktidarın küçük ortağı maalesef kendi üyeleri arasından bir yönetim kurulu oluşturmaktan aciz duruma düşmüştür . 

En son örnekte de görüldüğü üzere yine çareyi İYİ Partinin kapısında bulmuştur . 

Eğer iktidarın küçük ortağı olarak adınız yetmiyorsa , vaatlere yenik düştüğünüzü kabul ediyorsanız , yönetim kurulu üyeliğiniz muteber değilse, bence iyi bir düşünün neden bu halde olduğunuzu. Çünkü iktidar yanaşması olmayan İYİ Parti'nin tek vaadi ancak seçim zaferidir, sandık başarısıdır, yakın zamanda elde edilecek iktidardır 

Sayın atama il başkanına tek tavsiyem yeni atama il başkanına koltuğunu devredeceği zaman yine aynı hataya düşmememeleri için kim partilerinde üye kim değil İYİ kontrol etmeleridir.

PEKİ KİM DOĞRU SÖYLÜYOR?

İki ayrı siyasi partinin il yönetim kurulunda yer alarak gözlerin üzerine çevirildiği iş adamı Selami Akdağ ise Şifre Haber'e verdiği röportajda “Ortaya çıkan bu durum benim için de, MHP için de kötü ve komik” yorumunda bulundu. 

İş adamı Selami Akdağ açıklamasının devamında ise şunları kaydetti:

“Ben İyi Parti’nin kuruluşundan itibaren içerisinde yer almış ve ardından da etkili bir çok kurulda görev almış biriyim. Halen daha da hem İyi Partili ve aynı zamanda da İyi Parti İl yönetim kurulu ve Parti üyesiyim. Ortaya çıkan durum benim imajım ve MHP açısından hem komik hem de kötü.”

Bir süre önce MHP’nin yönetiminde görev yapmış bir arkadaşının yakını tarafından arandığını, kendisine durumu anlatarak teşekkür ettiğini söyleyen Selami Akdağ “Buna rağmen, yeni açıklanan MHP İl Yönetim Kurulu listesinde kendimi görünce şaşırdım” dedi ve konuşmasına şöyle devam etti:

“ MHP Denizli il yönetimlerinde bulunan bir arkadaşımın yakını beni aradı ve Yusuf Garip başkanlığındaki yönetime almak istediklerini iletti. Ben de İyi Partili olduğumu ve yönetimde yer aldığımı söyledim, teşekkür ettim. Fakat ne yazık ki buna rağmen beni listeye almışlar. Alınca da hem benim için hem de MHP için komik ve üzücü bir durum ortaya çıktı. Keşke MHP’nin resmi yetkilileri, yönetimlerine isim yazacakları zaman sadece beni değil, tüm isimleri bire bir arayıp onay alsalardı. Bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini istiyorum. Ben İyi Partiliyim ve siyasi mücadelemi de mensubu olmaktan mutluluk duyduğum partimde devam ettireceğim.

GÖZLER TEKRAR YUSUF GARİP'TE

Raziye Akışık'ın yaptığı açıklamanın ardından gözler tekrar "Gerektiği zaman bu yapılan konuşmaları ispatlayabiliriz" diyen MHP İl Başkanı Yusuf Garip'e yöneldi. Peki sizce kim doğruyu söylüyor?

Yorumlar (1)

  1. Ahmet T.
    • 12 Mart 2022 - 19:11

    Kavgaya bak kavgaya ne bulunmaz bir adammış bu koskoca Mhp ye akrabanın akrabası tarafından adammı aranır olmuş yazıklar olsun birde konuşmaları kayda