HOŞ GELİŞLER OLA MUSTAFA KEMAL PAŞA KONSERİNDE SALON DOLDU TAŞTI

Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi ve Merkezefendi Belediyesinin beraberliğinde düzenlenen Atatük’ün Denizli’ye geliş gününün yıldönümü dolaysıyla gerçekleştirilen “Hoş Gelişler Ola, Mustafa Kemal Paşa” isimli konser, Denizlililerin büyük katılımıyla Merkezefendi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

  • 20 Şubat 2020 - 05:34
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Atatürk’ün Denizli’yi ziraretinin 89. Yıldönümü vesilesiyle gerçekleştirilen törene, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Kadem Özbay, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve temsilcilerinin ile Denizlili sanatseverler katıldı. Yoğun kalabalık dolayısıyla çoğu kişinin ayakta izlediği konser sadece türküler değil şiirler de ayrı bir renk kattı.

Konser öncesinde katılımcılara hitap eden Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Kadem Özbay, böyle bir faaliyete imza atmanın gururunu yaşadıklarını dile getirerek, kendilerini yalnız bırakmayarak geniş bir katılım sergileyen tüm Denizlililere teşekkür etti. Kendilerinin dernek olarak Denizli halkına güvendiklerini ifade eden Özbay, Denizlilileri de aydınlık yarınlara ulaşma yolunda ADD’ye daha fazla destek olmaya davet etti. Kadem Özbay aynı zamanda her geçen yıl müfredattan azaltılarak tümüyle yokedilmeye çalışan Atatürk’ün mirasını koruma yolunda sonuna kadar mücadele vereceklerinin altını çizdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Kadem Özbay’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ise belediye olarak taşıdıkları sorumluluğun bilincinde olarak Atatürkçü Düşünce Derneğiyle beraber her daim dayanışma içerisinde olduklarını vurguladı. Başkan Doğan, seçim sürecinde insanlara verdikleri sözden yola çıkarak halk yararına olan bütün faaliyetlerde ellerinden gelen tüm çabayı sarfettiklerini söyleyerek Atatürkçü Düşünce Derneğinin tüm üyelerine teşekkürlerini sundu.

Konuşmaların ardından konsere geçildi. Konserde koro halinde ve birebir olmak üzere pekçok türkü seslendirildi. Çocukların okuduğu şiirler de izleyiciler tarafından büyük bir beğeni alarak uzun süre alkışlandı. Anadolu’nun gerek hüzün dolu, gerekse hareketli pekçok türküsünün seslendirildi konserde izleyiciler de çoğu yerde türkülere eşlik ettiler. Konser bitiminde ise Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Kadem Özbay ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın savaşların sona erip dünyaya barışın egemen olmasını dileyen şarkıyı beraber seslendirmeleri ise salonda büyük coşku yarattı. Konser, çiçek taktimi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.