HONAZ BELEDİYESİ EBYS’YE GEÇTİ

Honaz Belediyesi, Elektronik Belge Yönetim Sistemi'ne (EBYS) geçiş yaptı. Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, yeni uygulamanın hem zamandan hem de kâğıttan tasarruf sağlayacağını bildirdi.

  • 30 Nisan 2021 - 12:01
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Honaz Belediyesi olarak vatandaşlara daha hizmet vermek ve hem kurum içi hem de kurumlar arası evrak dolaşımını daha etkin, daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmek adına ‘Elektronik Belge Yönetim Sistemi'ne (EBYS) geçiş yaptıklarını belirtti.

Zamandan tasarruf sağlanmış olacak.

Uygulamaya geçmeden önce belediye personeline EBYS eğitimi vererek, yeni sisteme geçişte yaşanabilecek her türlü sıkıntının önüne geçtiklerini ifade eden Başkan Kepenek, “EBYS, tüm belediyelerin tek bir veri tabanında, ortak bir altyapıda, standart yazılımlarla tüm iş ve işlem süreçlerini elektronik ortamda yapabilmelerine imkân sağlayan bir sistem. EBYS’ye geçişimiz ile birlikte en önemli tasarrufu kâğıttan sağlamış olacağız. Doğa dostu bir belediye olarak, hem kurum içi hem de kurumlar arası evrakların oluşturulmasında kullanılan kâğıt miktarını, kırtasiye malzemesi kullanımını, EBYS modülü ile en aza indirmiş oluyoruz. Ayrıca, en önemli tasarrufta evrakların kurum için ve kurum dışı ulaştırılmasında harcanan araç yakıt harcamasını azaltmış oluyoruz. Zamandan önemli bir tasarruf sağlamış olacak. Yeni sistemle yazışmaların sağlıklı bir şekilde arşivlenmesi sağlanacak. Bu sistemle hem tasarruf hem de kolaylık sağlıyoruz” diye konuştu.