HOCALI'YI UNUTMA UNUTTURMA

Pamukkale Üniversitesi Türk'çe Bakış Topluluğu Hocalı Katliamını unutmadı.

  • 26 Şubat 2019 - 18:50
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Gazi Bulvarı üzerinde sergi açan topluluk üyeleri basın açıklaması düzenledi.

Topluluk adına konuşma yapan Türk'çe Bakış Topluluğu Başkanı Sefa Yılmaz; "Bugün medeniyetten bahseden, bir kişisi için dünyanın her yerinde işgaller yapan dünya devletleri, söz konusu Türklük olunca gözlerini kulaklarını kapatmış, görmezden gelerek bu cinayetlere ortak olmuşlardır.

Müslümanluktan geçinen İran, tek bir yolunu kapatmamış oluk oluk kan döken Ermenilere en büyük desteklerden birini vermiştir.

Aynı zamanda sayısız müze, kütüphane, cami ve kültürel miraslar, Ermeniler tarafından yağmalanmıştır.

Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyor ve ilan ediyoruz:

Kandaşlarımızın kanı yerde kaldıkça, işgalci Ermeni Karabağ'dan defolmadıkca, Türk'ün bütün yurtları azat olmadıkça, zafer Türk'ün, karar Türk'ün, olana dek mücadelemiz sürecektir.

Türk soyu, Türk yurdu var olsun.

Tanrı Türk'ü korusun." dedi.

Aynı zamanda topluluk başkanı Yılmaz: "Tarihte dünyanın her yerinde katliamlar yaşanmıştır. Ancak bir tek Türklere yapılanlara kulak tıkanmış, görmezden gelinmiştir. Biz Türk'çe Bakış'a; bir nefsi müdafaa hareketi diyerek, dünya üzerinde yaşayan ve yaşamış soydaşlarımızın haklarını gücümüz tükenene kadar savunmaya, duyurmaya, haykırmaya devam edeceğiz. Bizim farkımız; bu işi siyasi rant için yapanlar gibi değil, aşk ile bağlı olduğumuz Türklük ve Türkçülük için karşılık beklemeksizin yapmamızdadır" dedi.