HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ BİTMEDEN İFLAS ETTİ

  • 28 Ekim 2020 - 12:12
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’de esnaf Hasan İnce 49 gün önce açtığı lokantayı para kazanamadığı için kapattı. İnce dükkânını kapattığında ‘hayırlı olsun’ ziyaretlerinin sürdüğünü söyledi. Denizli Atatürk Stadı’nda yıllarca büfe işleten 45 yaşındaki iki çocuk babası Hasan İnce lokanta açtı ve 49 gün içinde birikimini kaybetti. Geçimini sağlamak için İstasyon Caddesi üzerinde bir dükkân kiralayan İnce ‘Lezzet Lokantası’ adını verdiği işletmede Adana kebabı satışına başladı. İlk günlerde ziyaretçilerin akın ettiği mekân zaman ilerledikçe müşteri bulmakta zorlandı.

“HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ SÜRÜYORDU”

İşlerin kötü gitmesi nedeniyle İnce önce ortağı ile ayrıldı. 30 yıllık esnafın tek başına mücadelesi de yeterli olmayınca lokantanın kapısına kilit vuruldu. Sattığı ürünleri yerine koyamayan işletmenin boş dolapları esnafın durumunu gözler önüne sererken işletme sahibi İnce, “49 gün önce açtık şimdi de kapatıyoruz. İnsanlar bitmiş durumda. Eş dost ziyaretlerinden sonra müşteriler bıçak gibi kesildi. İnsanların alım gücü kalmamış. Evlerinde ekmeği zor buluyorlar bir de lokantaya mı gelecekler? Daha hayırlı olsuna gelmeyen dostlarımız var. Arayanlara utanarak kapattık diyorum” ifadelerini kullandı.

“BOĞAZIMIZA KADAR DAYANDI!”

7 yaşında statta su satarak ticaret hayatına başladığını söyleyen İnce, “49 gün önce umutla açtım şimdi de kapattım. İşler iyi değil. Ekonomi kötü. İnsanlar alış veriş yapmıyor. Ben hayatım boyunca böyle bir dönem görmedim. Ne dükkan kirasını ne Bağ-Kur’u ödeyebildim. Hükümetten korktuğu için kimse de sesini çıkarmıyor. Yeter artık boğazımıza kadar dayandı” diye konuştu.