HADEME OKULDA DEHŞET SAÇTI

Denizli’nin Honaz ilçesinde Akbaş Mahallesi İlkokulunda yaşanan olayda okulda hizmetli olarak görev yapan A.A., eski çalışan hizmetlinin akrabası olduğu öğrenilen Y.K.’yı bacağından vurdu. Birinci sınıf öğrencilerinin okulda olduğu sırada meydana gelen olayın ardından Y.K. hastaneye kaldırılırken, A.A. ise jandarma tarafından evinde yakalandı. Olayda silah sesi nedeniyle öğrencilerin şok geçirdiği öğrenildi.

  • 01 Ekim 2020 - 15:34
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Olay, Honaz’a bağlı Akbaş Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre mahallede bulunan Akbaş İlkokulunda hizmetli olarak çalışan A.A. ile eski hademenin akrabası olduğu öğrenilen Y.K. arasında tarşma çıkınca korkulan oldu.

Henüz bilinmeyen bir nedenle ikili arasında çıkan tarşmanın ardından A.A.’nın üzerinde bulunan silahla Y.K.’yı bacağından vurdu. Olayın ardından okulda panik yaşanırken, Y.K. yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Olay anında okula uyum çalışması kapsamında birinci sınıf öğrencilerinin okulda olduğu öğrenildi. Öğrencilerin silah sesi sonrası şok yaşadığı, daha sonra evlerine gönderildiği öğrenildi.

Yaşanan olayda tartışma bir yana hizmetlinin okula silahı nasıl gerdiği en büyük merak konusu oldu. Hizmetlinin okula silah germesi, silahı öğrenciler varken ateşlemesi ve bir kişi yaralaması okul güvenliği sorununu bir kez daha gündeme gerdi. Saldırgan evinde yakalandı.

Olayın sonrasında soruşturma kapsamında hizmetli, evinde jandarma tarafından kıskıvrak yakalandı. Olayla ilgili detaylı soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.