GÜNEY; 19 MAYIS TÜRKİ’NİN ÖZGÜRLÜK DESTANIDIR

CHP Denizli İl Başkan Yardımcısı Dr. Muharrem Güney; “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Genlik ve Spor Bayramı Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk halkına, Türk gençliğine bıraktığı şerefli bit mirastır. 19 Mayıs Türkiye’nin 101. Doğum Günüdür” dedi.

  • 19 Mayıs 2020 - 15:29
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

CHP Denizli İl Başkan Yardımcısı Dr. Muharrem Güney Dünyada Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara, gençlere bayram armağan eden tek lider olduğunun altını çizerek, 19 Mayıs’ın Türk halkına, Türk Gençliğine bıraktığı şerefli bir miras olduğunu söyledi.

Güney, “19 Mayıs Mustafa Kemal Atatürk ve ülkesinin bağımsızlığına inanan bir avuç insanın emperyalizme, vatan hainlerine, yokluğa ve çaresizliğe meydan okuyarak Özgürlük destanını yazmak için yola çıktıkları Tam Bağımsız Türkiye mücadelesinin başlangıç günüdür. Bugün bizlere düşen Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve bu amaç uğruna kaybettiğimiz canlarımızı bir kez daha saygı ile anmaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün bahsettiği şartlar maalesef gerçekleşmektedir. ‘Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir’ diyen Ata’mızın ne kadar haklı olduğu her geçen gün daha da iyi anlaşılmaktadır” diye konuştu.

‘Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır’ diye seslenen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ün sözlerini tekrar anımsamanın zamanı olduğunu söyleyen Güney, “Türkiye Cumhuriyeti’nin yok edilmeye çalışıldığı bu süreçte, bu ülkeyi yurt bellemiş insanların Mustafa Kemal Atatürk ün şu sözlerine kulak vererek, ‘Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerait, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler’ Mücadele etmeye başlama günüdür. Bu duygular ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun”dedi.