GİZEMLİ HAYIRSEVER BAKKALIN VERESİYE BORCUNU KAPATTI

Kimliği belirsiz bir hayırsever yine gönülleri fethetti. Girdiği bakkalın tüm veresiye borçlarını sildi.

  • 25 Nisan 2020 - 15:12
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Buldan’ın Yalçınkaya mahallesinde Havva Çamoğlu’nun işlettiği bakkala gelen hayırsever veresiye defterindeki tüm hesapları silerek gönülleri fethetti.

İsminin gizli kalmasını isteyen hayırsever vatandaşı ilk kez gördüğünü dile getiren bakkal Havva Çamoğlu ise durumu şu şekilde ifade etti:

Öğle saatlerinde dükkânıma gelen orta yaşlarda bir vatandaş mahallemizde alışveriş yapan kişilerin veresiye borçlarını toplamamı dile getirdi. İlk kez gördüğüm bu adam tahminime göre Buldanlı değil, İstanbul’dan gelen bir kişi olduğunu zannediyorum.  Ben de yaklaşık yirmi kişinin veresiye hesaplarını topladım. Hepsini silmemi istedi ve tüm hesapları ödedi. Dört yıldır bakkallık yapıyorum ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldım. Ben veresiye alışveriş yapan müşterilerime durumu anlattım. Hepsi de çok şaşırdı ve sevindi. Mahallemizde tekstil işçisi yapan, işleri iyi gitmeyen ve krizden dolayı işsiz kalan çok insan var.  Bu krizde,  mübarek Ramazan ayında,  hem müşterilerimi hem de beni çok sevindirdi